RunTheCZ – cílem je oběhnout Česko

RunTheCZ – cílem je oběhnout Česko

Právě v těchto dnech pracuje Michael Pozdenkov na svém projektu RunTheCZ, jehož cílem je oběhnout Českou republiku. Trasa, kterou si vytýčil, měří 1400 kilometrů, začíná v Brně a pokračuje na západ. Doprovod na kole mu dělá Honza Staniczek. Dvojice vyrazila 15. března. Kde se teď nachází a jak vypadá průběh?

Michael a Honza mají akci naplánovanou s rozumem

Každý den chce dvojice urazit v průměru kolem 30 kilometrů s tím, že vždy jeden den v týdnu bude odpočinkový. Takový harmonogram určitě počítá i s jistou rezervou a je docela možné, že si kluci ve druhé polovině začnou kilometry přidávat. Na druhou stranu, Česká republika je kolem hranic dost hornatá, takže to může být přitěžující faktor. Nechme se překvapit, jak se bude dařit.

Dnes (24. března) byla na programu už 9. etapa, která vedla z Vlachova Březí v podhůří Šumavy do Strakonic. Délka této etapy byla 28 kilometrů. Zatím jde vše podle plánu, a pokud se ho budou Michael s Honzou držet i nadále, měli by se do Brna vrátit 8. května. 1400 kilometrů je tedy „rozporcovaných“ do 48 etap.

Michaela byste v běžeckém klubu hledali marně

Je spíše běžeckým nadšencem, který se k tomuto sportu dostal víceméně náhodou, když se chtěl dostat do formy po zlomeniny kyčle. Sporty, kterým se předtím věnoval, byly snowboarding a longboard. Tahle „rehabilitace“ se ho drží už tři roky a jak sám říká, celá ta doba byla vlastně trénink na akci RunTheCZ.

Honza veze výbavu na vozíku pro psa

Tak, jak to bývá před každou akcí, i v případě RunTheCZ probíhaly ty nejintenzivnější přípravy v posledním týdnu. Chystané věci se začaly nějak podezřele hromadit a z původních dvou doprovodných cyklistů zbyl jen jeden. Takže Honza s Michaelem museli vyřešit, jak takový náklad vézt.

Řešení bylo originální, když si na internetovém bazaru pořídili vozík pro psa, který, zdá se, funguje na jedničku.

Jak se klukům daří, můžete sledovat na jejich facebookovém profilu, kam každý den přidávají také fotky z aktuální etapy. To samé platí pro Instagram.

S využitím myjsmebezci.cz

Přidej svou zkušenost nebo doplň informace

Odpovídáte na komentář: