Proběhněte se po TOP SALOMON BĚŽECKÝCH TRASÁCH České republiky!

Proběhněte se po TOP SALOMON BĚŽECKÝCH TRASÁCH České republiky!

Objevujete rádi nové krajiny? Lákají vás výzvy? Obdivujete přírodu a fascinuje vás její rozmanitost? Tak jste na správném místě! Salomon běžecké trasy vás přivedou na ta nejhezčí místa České republiky.

Tak přesně pro vás jsme připravili Salomon běžecké trasy, které mapují celou Českou republiku z běžeckého pohledu. Dozvíte se, kde jsou prameny a studánky, kterou vyhlídku rozhodně nesmíte minout a také jak rychle někdo zaběhl trasu před vámi. Cesty jsou velmi rozmanité, tu svoji si zde najde milovník běhů do vrchu, ale i pohodář, který dává přednost rovinkám. Stačí jen zapátrat v připravené mapě běžeckých tras.

Nečekané městské traily

Jestli se chcete přesvědčit o tom, že i ve velkém městě si můžete kvalitně trailově zaběhat, pak se vydejte do Brna za divokou zvěří v oboře Holedná. Při troše štěstí zde potkáte jeleny či muflony.

Milovníci tajemna, záhad a pěkných výhledů mohou vyrazit na Prahu 8 a dát si trasu Bohnice kolem dokola s krásnými výhledy. Velmi pěkná a variabilní trasa, která vede kolem starého bohnického hřbitova – temného místa s nezaměnitelným kouzlem.

Hlavně ať je to do kopce

Syrovost a drsnou krásu Krušných hor zažijete při zdolávání vrchu Klínovce: Výběh na nejvyšší vrchol Krušných hor. Možná se vám zjeví i bájný duch Rudovřes, který podle pověsti tyto hory střeží.

Drsňáci, kteří propadli kouzlu hor, rozhodně přijmou výzvu v podobě trasy Okruh v Jeseníkách pro náročné běžce. A jestli po stoupání k Vřesové studánce padnete vysílením, nic se nebojte, podle legendy má její voda léčivé až zázračné účinky na lidské zdraví.

Krajina Českého středohoří je unikátem nejen na území ČR, ale i ve světovém měřítku. Vyvřelé magmatické kužely dramaticky vystupující z poklidné Polabské nížiny pro vás budou tou pravou výzvou. Vyražte na Milešovku přes Lovoš a věřte, že krása této krajiny vás tak pohltí, že nastoupané metry ani nebudete vnímat.

Pro závodníky – REKORDY BĚŽECKÝCH TRAS

A teď něco pro ty, kteří chtějí porovnat své síly se svými kamarády anebo třeba i s běžeckou špičkou. Díky nové funkci, o níž jsme běžecké trasy vylepšili, můžete svůj zaběhnutý čas zapsat do tabulky pod hodnocením trasy, a pak jen sledovat, jak stejnou porci kilometrů zvládl další běžec. Zrovna tato: Údolím Berounky s Tomášem Bystřickým k tomu přímo vybízí!

A pokud doopravdy milujete výzvy, pak je tu jedna od Oldřicha Čepelky – celý život běhá na Sněžku, pojďte ho následovat!

Bez vody není života

Jak vypadá naše největší řeka na samém počátku zjistíte, pokud se vydáte K prameni Labe – Krkonošský NP. Cestou dolů pak zažijete nekonečné množství vodopádů.

Půvab krajiny Jižních Čech zažijete při běhu Po hrázích třeboňských rybníků. Pohled na vodní hladinu, prastaré stromy na hrázích a hejna vodních ptáků budou zpestřovat váš trénink.

Kontrast nádherného údolí řeky Jihlavy a Jaderné elektrárny Dukovany vás prostě dostane do kolen, tento pohled se vám naskytne na startu trasy Z Mohelna na Templák. Pak už se budete jen držet řeky, užívat si pohled na její peřeje a skály kolem.

Výhledy za odměnu

Pro vlky samotáře jistě přijde vhod trasa v méně známé, ale přesto velmi krásné části Jizerských hor Krajinou vodopádů na vrch Holubník. Za nastoupané metry vám budou odměnou nepřekonatelné výhledy, a kdo na chvíli zpomalí u rašelinišť, může obdivovat i masožravé rosnatky.

Na jednu z nejkrásnějších vyhlídek vás zavede trasa Z Pikovic na vyhlídku Máj a zpět. Zažijete na ní všechno, co očekáváte od běhu v přírodě louky, lesy, skály, prudké stoupaní a seběhy.

Po hřebenech hor

Nádherné hřebenovky, vedoucí po hranici mezi Českou a Slovenskou republikou Mosty u Jablunkova – Bílý Kříž a Horský půlmaraton přes Javorníky prostě musíte zažít a dlouho na ně budete vzpomínat.

Řešení problémů zaručeno

Pokud vás trápí nějaká závažná otázka, kterou si potřebujete dobře rozmyslet, tak se nechte na několik hodin pohltit hvozdy Železných hor: Lesy Železných hor. Čistý vzduch a vůně lesa vám v přemýšlení pomůžou a v cíli budete co nevidět.

Pro cestovatele

Kdo si nevybral v České republice, může to zkusit ještě u sousedů na východ: Krasny Vybeh na Ziarsku Chatu a nebo západ: Malebná trasa Saským Švýcarskem.

A jestli máte stále dojem, že vám tady nějaká trasa chybí, tak už zbývá poslední řešení, vložte svou oblíbenou nebo si projděte celou mapu Salomon běžeckých tras. Současně probíhá také nekonečná soutěž o nejhezčí běžeckou trasu, kde vložením trasy můžete každý týden vyhrát hodnotné ceny.

Přidej svou zkušenost nebo doplň informace

Odpovídáte na komentář: