SIGRID EICHNER (75): 7 maratonů bylo málo

SIGRID EICHNER (75): 7 maratonů bylo málo

Sigrid Eichner (75 let) letos omluvila svou tradiční účast na Moravském ultramaratonu. Kdyby k omluvě nepřipojila zdůvodnění, nebyla by to asi informace pro sepsaní článku. Sigrid však napsala, že namísto obvyklých sedmi maratonů v 7-mi dnech, vyběhne na trať dlouhou 2.800 km.

Tato úžasná osobnost vytrvalostního běhu má na svém kontě přes 1850 úspěšných startů na maratonu a ultramaratonu. Na světě neexistuje jiná žena, která by uběhla víc, nehledě ke skutečnosti, že v této „sbírce“ má takové šílenosti jako například Trans Gaule, Trans Europe nebo Badwater.

V Německu se Sigrid těší velké popularitě a to nejen nejen kvůli zápisu v Guinnessově knize rekordů. Její životní příběh je plný neuvěřitelné houževnatosti. Narodila se roku 1940 v Drážďanech v chudé rodině. Její otec zemřel ve válce a ona vyrůstala pouze s matkou a třemi sourozenci. Úsilí ve sportu ji pomohlo získat i studijní stipendium. Dosud pracuje, aby mohla zaplatit startovné na závodech po celém světě.

Jejím nejdelším non-stop závodem byl běh dlouhý 145 mil z Birminghamu do Londýna, který dokončila za 44 hodin roku 1998. Závodila v 40-ti různých zemích světa, šestkrát se účastnila Trans Gaule ve Francii, závodila na Reinionu, ve Spojených státech dokončila úspěšně legendární Badwater. V roce 2008 byla vyhlášena nejlepší sportovkyni roku podle DUV za absolvované etapové závody během jedné sezóny: Baltský běh (320 km) za 5 dnů, Trans Gaule (1150 km) za 18 dní a Deutschlandlauf (1250 km) za 17 dnů.

MUM bývá každoročně velkou příležitostí setkání s legendami. Na snímku Dana Orálka dobíhá k cíli jedné z loňských etap Sigrid Eichner spolu s dalším maratonským rekordmanem Železným Meyerem  (Hans-Joachim Meyer, nar. 1939)

Tour de France Footrace startuje na den přesně jako Moravský ultramaraton v neděli 28. června. Skončí však až 9.srpna. Na běžce čeká 2.800 km a 43 dnů bez dne odpočinku. Budeme držet pěsti.


Přidej svou zkušenost nebo doplň informace

Odpovídáte na komentář: