EVA VRABCOVÁ NÝVLTOVÁ

Rekordy

Půlmaraton 1:12,11
10 km 33:02
5 km 16:14,92

Největší úspěchy

ZOH Soči 30km - 5. místo
ZOH Soči skiatlon - 11. místo
Tour de Ski - 6. a 8. místo
MS Falun 30km - 9. místo
EVA VRABCOVÁ NÝVLTOVÁ – všestranná olympionička z Trutnova

Eva Vrabcová Nývltová patří mezi nejlepší české běžkyně na lyžích. Skvělé výkonyvšak podává také v atletice, na kolečkových lyžích či v běhu do vrchu. Po vynucené zdravotní pauze je Eva opět v plném tréninku a absolvuje soustředění na Kanárských ostrovech.



První běžecký závod Eva absolvovala již ve třech letech

Eva Vrabcová Nývltová je běžkyně z Trutnova, jejíž hlavním partnerem je AK Olymp Brno a reprezentuje v barvách Adidas boost team. Její běžecké začátky sahají do opravdu do raného dětství. A co ji k běhu vlastně přivedlo?

„Jsem stále ještě běžkyně na lyžích. Lyžuji od svých 3 let. Nicméně běh je nedílnou součástí běžců na lyžích. Svůj první běžecký závod (byl to přespolní běh ve Studenci) jsem běžela ve svých 3 letech a skončila jsem pátá 🙂 Ke sportu mě přivedli rodiče. Poslední dva roky mě to k běhání táhne čím dál víc :)“

V závodech se vyprofilovala především na 10km na silnici, které běhá nejraději a nejčastěji. Nicméně půlmaraton ji velmi bavil a teď netrpělivě vyhlíží maraton. Všeobecně ji nejvíce táhnou silniční závody, na které nepotřebuje ani nějakou zvláštní motivaci. Prostě si užívá běh:)

Mezi svoje nejoblíbenější závody řadí Praha Běchovice a Birell Grand Prix.

Důležité je řídit se svými pocity

V České republice nejraději trénuje v Hradci Králové, konkrétně v okolí Hradečnicea rodném Trutnově. V zahraničí si oblíbila italskou provincii Livigno.

Během svého týdenního tréninku naběhá průměrně 160-180km na lyžích a 110km na suchu. Nezbytnou součástí je také posilovna. Je zvyklá svůj trénink regulovat na základě svých pocitů.

A jaké další doplňkové sporty Eva zařazuje?

„Běh na lyžích, kolečkové lyže, běh se svojí fenkou :), ráda jdu plavat a chtěla bych jezdit na koni (pokud se naskytne příležitost).“

Po závodě se ráda odměním něčím nezdravým

Před závodem Eva sází v jídle na klasiku a dá si k snídani housku s máslem a marmeládou. Po náročném výkonu se pak ráda odmění něčím nezdravým, nejraději si vychutná pizzu nebo Lasagne a samozřejmě nějaký sladký dezert. Nejvíce ji potěší zmrzlina nebo čokoláda.

Během závodu se většinou neobčerstvuje a gely ani doplňky stravy příliš nevyužívá. Pouze vitamíny od Nutrilite a nyní nově UCAN.

Vegetariánskou stravou jí příliš radost neuděláte, má ráda maso a čas od času si užije i tatarský biftek.

Jaké favority má Eva ve vybavení?

Nejraději Eva běhá v botách Adidas revenge nebo adidas adizero Boston boost, které nejraději obouvá i na závody. Mezi nepostradatelné vybavení patří Garmin sporttester Phoenix 3. Pro jistotu s sebou bere vždy i mobilní telefon a v oblečení sáhne po něčem růžovém nebo fialovém, což jí vždycky zvedne náladu. Každopádně ale vše adidas!

Osobní rekordy

Maraton: ???

Půlmaraton: 1:12,11

10 km: 33:02

5 km: 16:14,92

1000 m: 2:52

3km – 9:14 1500m – 4:26

Největší úspěchy

ZOH Soči 30km – 5. místo

ZOH Soči skiatlon – 11. místo

Tour de Ski – 6. a 8. místo

MS Falun 30km – 9. místo

MS Falun skiatlon – 10. místo

Praha Běchovice – 1. místo – český rekord

půlmaraton Ústí nad Labem – 5. místo – český rekord

Birell Grand Prix – 6. místo – český rekord

Zajímavé vybavení

Přidej svou zkušenost nebo doplň informace

Odpovídáte na komentář: