ADÉLA STRÁNSKÁ

Rekordy

10 km 36:22
ADÉLA STRÁNSKÁ – v terénu je jako doma

Adéla Stránská je mladá česká běžkyně, která se specializuje na náročnou atletickou disciplínu jakou je běh do vrchu. To že, běhání v terénu a přírodě jí sedí, dokazuje nejen její loňské vítězství na Velké Kunratické. Spolu se sestrou Michaelou tvoří sympatickou běžeckou dvojici Holky Stránský.



Běh do vrchu mě baví

Adéla Stránská pochází z východu Čech z České Třebové, jejím domácím klubem je Iscarex team Česká Třebová a dále svými skvělými výkony reprezentuje Inov-8 tým.

A jak to u ní s během začalo? „Ke sportu mě přivedl tatínek. V zimě jsem jezdila na běžkách a v létě běhala. Běhání mě chytlo víc a od 15 let se věnuju atletice a běhu do vrchu.“

Běhy do vrchu a mimo dráhu je to, na co se Adéla nejvíce specializuje, nicméně občas si zaběhne i něco na silnici a na dráze.

Nejradši mám pěkný kros

Při závodech si Adéla nejvíce potrpí na pěkný kros v přírodě a její loňské vítězství na Velké Kunratické jenom dokazuje, že terén jí dobře sedí.

Před závodem bývá lehce nervózní, ale se startovním výstřelem to z ní rychle spadne a soustředí se na výkon.

Ráda prozkoumávám nové trasy

Počet naběhaných kilometrů během týdne se liší podle závodů a tréninkového období, rozmezí se pohybuje 60-90km.

Adéla se ráda vydává prozkoumávat nové běžecké trasy, takže mezi její oblíbené běžecké lokality jednoduše patří nová místa.

K tréninku přistupuje velmi zodpovědně, jak sama říká: „Všechny části tréninku jsou stejně důležité 🙂 Nikdy bych třeba nevynechala kvalitní rozcvičení před úseky.“

Mimo běhu, se ráda občas projede na kole nebo si zaplave ve vířivce.

A jak to má Adéla se stravou v den závodu?

„Preferuju spíše nízkosacharidovou stravu, ale den dva před závodem se nebojím i větší porce sacharidů 🙂 Tři hodiny před startem už nejím nic. Po závodě pak hodně vody, ovoce a co nejdříve kvalitní hlavní jídlo. Během závodu nejím a málokdy piju. Pokud je závod delší nebo horko dám si na občerstvovačce raději ionťák než vodu.“

Běžecké boty ráda střídám a zkouším

Adéla se nebojí s běžeckou obuví experimentovat, momentálně jsou jejím favoritem INOV8, které jsou v terénu jako doma. Na závody pak bere Inov8 X-talon 212 pro terénní závody a na silnici mám nejradši závodky Adidas. Jinak obleče tričko a trenky a jde se na trať.

„Jo a vlastně moje garminy.. No a pak je taky důležité mít kvalitního sparing-partnera, který vás nejen v tréninku motivuje k lepším výsledkům. A to já teda mám, takže díky Honzo :)“

NÁŠ TIP! Pokud vás povídání o Adéle Stránské zaujalo, sledujete Holky Stránský na facebooku a fanděte jim:-)

Osobní rekordy

10 km: 36:22

5 km: Neřeknu, protože ho letos určo dalece překonám 🙂

3000m 10:14, 1500m 4:44

Největší úspěchy

Cením si každého dobře zvládnutého závodu. Každého pře

Zajímavé vybavení

Přidej svou zkušenost nebo doplň informace

Odpovídáte na komentář: