SIMONA KŘIVÁNKOVÁ

Rekordy

Maraton 3:05:44 - v rámci triatlonu, čistý maraton jsem ještě neběžela
Půlmaraton 1:23:32 - v rámci triatlonu
10 km 38:17 (ale nevím, zda to bylo opravdu poctivých 10 km)

Největší úspěchy

1.misto na MCR v dlouhem tt! Cas 9:18:37 a traťový rekord o 20 minut
1.místo Czechman triatlon 2016
6.místo Challenge Rimini 2016
1.místo dlouhý tt Podersdorf(Mistrovství Rakouska) 2015
SIMONA KŘIVÁNKOVÁ –ocelová žena

Simona Křivánková by se svým půvabem a postavou rozhodně uspěla v modelingu, ale zvolila si dlouhý triatlon, kde dosahuje neuvěřitelných výsledků a sbírá jeden úspěch za druhým. Letošní úspěch na MČR Moraviaman 2016 to jenom potvrzuje, své vítězství si navíc okořenila traťovým rekordem.



Manželství a triatlon

Simona pochází z Brna a jejím domácím klubem je Rocktechnik triatlon. Běhat začala už na základní škole. Od deváté třídy chodila trénovat atletiku na Sportovní gymnázium Ludvíka Daňka k panu Sečkářovi. Věnovala se především sprintům, dálce a trojskoku. Na vysoké škole pak ze zdravotních důvodů přesedlala na triatlon, kterému se nyní věnuje společně s manželem.

Její sportovní zaměření je na střední (1,9km plavání – 90km cyklistika – 21km běh) a dlouhý (3,8km plavání – 180km cyklistika- 42km běh) triatlon.

Každý trénink má svůj význam a je důležitý

Na svoje běžecké tréninky, které jsou důležitou součástí triatlonové přípravy, vyráží Simona do lesa nad Brněnskou přehradou, během týdne věnuje celkově tréninku 10 – 17 hodin.

Vyzkoušejte i vy trasy kolem Brněnské přehrady nebo další zajímavé terény v okolí Brna.

V jejím případě, kdy trénuje na dlouhý triatlon, je důležitá samozřejmě vytrvalost, trénink specifického tempa a přechod kolo-běh.

Náročný trénink pak ještě doplňuje v zimě o běžecké lyžování a v létě o horské kolo.

Natrénované hodiny pak nejraději zúročí na závodech jako Ironman Klagenfurt, Ironman Kalmar, Challenge Roth, Slovakman, Linz triatlon, triatlon Poreč… u nás pak Pilman, Moraviaman, Hostěrádský triatlon, Vysočanský triatlon…Jsou to nádherné závody, které může jenom doporučit.

Po závodě sním cokoliv, na co mám chuť

Před závodem se Simona zaměřuje především na sacharidy např. rýže, těstoviny, pečivo, banány, Bombus tyčinky a kaše Nominal. Po závodě samozřejmě musí následovat odměna, a tak si dá cokoli, na co má zrovna chuť. Nejdříve je to něco slaného jako např. Pizza, pak sladké – buchty, zmrzlina atd.

Během závodu používá tyčky a gely od Sponseru a Powerbaru. Z běžné stravy nesmí chybět banán. Pravidelně užívá Koenzym Q10 od Ipsum Grade.

A jaké vyhovuje Simoně při triatlonu vybavení?

„U triatlonového vybavení pro profesionály rozhodují technologické parametry, jako jsou tloušťka neoprenu nebo váha kola a bot, které ukrajují vteřiny. Já nedám dopustit na běžecké boty Salming. Pro plaveckou část potřebujete neopren, brejličky a další plavecké pomůcky, zde se mi osvědčila spolupráce s firmou Aquasphere a u sportovního oblečení s Progress Sportswear.

Jak jsem psala výše, u triatlonu rozhoduje každý detail, takže nesmím podcenit ani vložky do bot, dobře mi sednou od SportProtect. A sluneční brýle jsou super od adidasu.“

NÁŠ TIP! Pokud si chcete přečíst o aktuálních závodech, dění a tréninku můžete mrknout sem. Velmi zajímavé je vyprávění o tom, jak Simona trénovala do posledních chvil před porodem a jak se po něm vracela zpět do formy.

Osobní rekordy

Maraton: 3:05:44 – v rámci triatlonu, čistý maraton jsem ještě neběžela

Půlmaraton: 1:23:32 – v rámci triatlonu

10 km: 38:17 (ale nevím, zda to bylo opravdu poctivých 10 km)

5 km: nevím

1000 m: nevím

Dlouhý triatlon – 9:08:31

Největší úspěchy

1.misto na MCR v dlouhem tt! Cas 9:18:37 a traťový rekord o 20 minut

1.místo Czechman triatlon 2016

6.místo Challenge Rimini 2016

1.místo dlouhý tt Podersdorf(Mistrovství Rakouska) 2015

1.místo Poreč triatlon (Mistrovství Chorvatska a Slovinska ve středním tt) 2015

1. místo Linz triathlon 2015

7.místo Challenge Walchsee-Keiserwinkl 2015

1.místo MČR v dlouhém duatlon 2013

10.místo Ironman 70.3 Berlin 2013

1.místo MČR v dlouhém triatlonu 2012

1.místo Ford Czechman Tour 2012

9.místo Ironman 70.3. Zell am See 2013

Zajímavé vybavení

Přidej svou zkušenost nebo doplň informace

Odpovídáte na komentář: