Michala Klasová

Články autora

Rozcvičování a strečink
Jak se rozcvičit před během

Jak se rozcvičit před během

V dnešní uspěchané době mají lidé málo času na pohyb, a když už si najdou čas na to, aby si šli zaběhat, rozcvičení před během a protažení po běhu z časových nebo jiných důvodu vynechají. Zvláště hobby běžci někdy považují rozcvičení před během za ztrátu času.

Hubnutí
Novoroční předsevzetí: během k vysněné váze – jak zhubnout běháním?

Novoroční předsevzetí: během k vysněné váze – jak zhubnout běháním?

V dnešní době je boj s nadbytečnými kily součástí života mnoha lidí, zejména žen. Na potížích s udržením přiměřené váhy se podílí zejména sedavé zaměstnání, nedostatek pohybu, nezdravá strava, stres a nedostatek spánku. Pokud chcete snížit svou hmotnost, měli byste si upřímně odpovědět na několik otázek.

Už běhám, ale chci lépe
Tréninkové zóny TF

Tréninkové zóny TF

To, v jaké tepové frekvenci se pohybujete, je pro kvalitní trénink velmi důležité. Někteří běžci se spoléhají na sporttestry, které jim ukazují TF, ve které se právě pohybují, jiní se zase spoléhají jen na svůj pocit. Především je důležité si uvědomit, že efektivní trénink neznamená pohybovat se při stále stejné zátěži.

Výživa
Správné stravování před závodem

Správné stravování před závodem

Jak moc ovlivní způsoby stravování naše výkony v závodu? Základem úspěchu je samozřejmě poctivý trénink, ale správná strava před závodem také hraje svou roli.

Regenerace
Základní pravidla regenerace pro běžce

Základní pravidla regenerace pro běžce

Máte nějaký běžecký cíl? Vybrali jste si závod, ve kterém chcete být opravdu úspěšní? Říkáte si, že teď je potřeba už jen zatnout zuby a trénovat a trénovat až do úplného vyčerpání? Taková cesta ovšem k vysněnému cíli nevede. Při vaší cestě k úspěchu musíte brát v úvahu více věcí než jen odběhané kilometry.