Salomon S-LAB Sonic – závodní bota pro rychlý život ve městě

Salomon S-LAB Sonic – závodní bota pro rychlý život ve městě

Parametry

Značka Salomon
Celé jméno recenzovaného výrobku Salomon S-LAB Sonic
Pro jaký povrch je bota vhodná Silnice, Běžný přírodní terén
Pro jaký druh běhu je bota vhodná Tempový trénink, Závod, Spíše kratší tratě (do 10 km)
Hmotnost (pro velikost UK 9) 220 g g
Šněrování klasické
Zpevnění klenby Díky propojení jazyku s dnem boty je klenba hezky zpevněná
Sklon pata - špička 6 mm
Podpora nohy pronace
Infocena 4890 Kč
Dodává Salomon
Více info na www.salomon.cz

Zaujalo mě

  • přilnavost boty k noze
  • dynamika
  • rychlost
  • pohodlnost

Shrnutí recenze

Salomon S-LAB Sonic je pohodlná bota, která je vhodná na rychlé tréninky či závody po zpevněných cestách a to i za deštivého počasí.

Materiál svršku, použitá membrána, prodyšnost

Svršek boty Salomon S-LAB Sonic je tvořen pevnou síťovinou, nikoliv membránou, což je nespornou výhodou při běhu po zpevněných (neblátivých) cestách. Chodidlo se díky této síťovině nepaří a noha i po dlouhém běhu zůstává v suchu. Síťovina je z pevného materiálu, takže se nezačne jen tak rychle trhat na rizikových místech, a to i díky zpevnění ve špičce v oblasti malíčku a klenby.

ME v běhu do vrchu Arco 2016ME v běhu do vrchu Arco 2016

3D PROFEEL FILM ( šedivá vsadka uprostřed podrážky) zajišťuje odvalování boty a oporu nohy při odrazu3D PROFEEL FILM (šedivá vsadka uprostřed podrážky) zajišťuje odvalování boty a oporu nohy při odrazu

ME v běhu do vrchu Arco 2016ME v běhu do vrchu Arco 2016

Podívejte se na další fotografie k článku…

Odpružení boty, použité materiály v podešvi apod.

Díky pěně ENERGY CELL je bota lehká, rychlá a dobře tlumí nárazy. S hmotností boty cca 220 g je S-LAB SONIC jednou z nejlehčích tréninkových bot, proto ji dobře využijete i v závodě. Nechybí ani technologie 3D FLEX v přední části boty, která umožňuje lehké ohnutí boty při odrazu.

Podrážka, přilnavost, chování na mokrém povrchu apod.

Technologie CONTAGRIP zlepšuje přilnavost boty k terénu, takže ani v mokrém terénu bota neklouže. Součástí podrážky je také technologie 3D PROFEEL FILM, ta je tam pro oporu nohy při odrazu.

Dynamika odrazu

Bota je vhodná na rychlé či tempové běhy. Díky použitému tlumení je dynamika odrazu perfektní. Při odrazu je znát, že minimum energie použité v odrazu pohltí tlumení boty.

Koncept 3D Ride značky Salomon zajišťuje, že se nevyskytují žádné „mrtvé body“. Díky lepší reakci a spojením se zemí poskytuje 3D Grip pozitivní přilnavost k suchému i vlhkému povrchu.

Osobní zkušenost

Jsem s touto botou nadmíru spokojen. Bota je užší, což mi vyhovuje, ovšem pro běžce s širšími chodidly by to nejspíše představovalo značné nepohodlí. Bota je velice rychlá a na mokrém povrchu dobře drží.

Tvar obuvi Sonic kombinuje vysoký výkon se systémem zapínání EndoFit a SensiFit a boty přesně a bezpečně padnou, ať už nosíte ponožky či nikoliv.

Technologie EndoFit (kdy jazyk úplně obepne nohu) bota drží na noze jako přikovaná a to i při prudké změně směru. SensiFit je vnější „kostra“, která celou botu zpevňuje. Jsou to ty proužky, na kterých drží vnější síťovina.

V neprospěch této boty hovoří snad jen její cena, ovšem musím říci, že v tomto případě cena odpovídá kvalitě.

Další informace

SalomonSalomon vznikl v roce 1947 ve Francouzských Alpách. Vášeň pro horské sporty, vývoj produktů, kvalita a spolupráce se špičkovými sportovci pomáhá při výrobě progresivního vybavení, které vám pomůže překonávat sama sebe.

Zajímavé vybavení

Napiš, jakou máš zkušenost ty

Odpovídáte na komentář: