Krkonoše: běžecká trasa na vrchol Černé hory

Krkonoše: běžecká trasa na vrchol Černé hory

Turistický region
Krkonoše a Podkrkonoší
Kraj
Královéhradecký
Délka trasy (km)
5
Povrch
Přírodní terén
Převýšení (m)
694

Běh do vrchu na Černou horu a dolů do Janských Lázní za odměnu lanovkou.

Stojíte u dolní stanice lanovky Ski Areálu Černá hora, nachází se zde velkokapacitní parkoviště. Namasírujte svaly, toto nebude žádný běh po vrstevnici. Jedná se totiž o běh do vrchu – na 5,6 km nastoupáte 673 výškových metrů! Na vrcholu Vás čeká spousta zábavy, dostat se tam prostě musíte!

Ve 1299 m n.m., na samém vrcholu Černé hory ční nad vrcholky smrků televizní vysílač. Kousek pod ním odolně vzdoruje nepříznivým Krakonošovým rozmarům bytelná Černá bouda, od které je luxusní výhled na Sněžku. Oproti tomu zdevastovaná Sokolská bouda má již svou slávu za sebou a jenom zeje prázdnotou. Nahoře také můžete vyšplhat 106 schodů na vrchol rozhledny Panorama a dolů Vás sveze Černohorský express. Toto vše za to stojí, takže hurá do prvních kroků po modré turistické značce, která vede po sjezdovce.

Po přeběhu lyžařské lávky zahýbáte kolmo doleva a stoupáte dalším výsekem lesa. Až vyběhnete na horskou cestu, od modré se odpojíte a po cestě běžíte doprava. Zanedlouho jste na křižovatce turistických cest, berete červenou a vbíháte do lesa na Zvonkovou cestu, po které se dříve sjíždělo na rohačkách. Nic není nekonečné, za odbočkou k Malým pardubickým boudám se terén přiostří, pak narovná a u hotelu Černá bouda máte vyhráno, kochejte se výhledy, za půl kilometru totiž protínáte cílovou pásku na samém vrcholu Černé hory.

GPS souřadnice startu: 50.630833333333, 15.781666666667

Zajímavé vybavení

Přidej svou zkušenost nebo doplň informace

Odpovídáte na komentář: