Běžecká trasa přes les Beckov s tygrem v zádech

Běžecká trasa přes les Beckov s tygrem v zádech

Turistický region
Střední Čechy - Polabí
Kraj
Středočeský
Délka trasy (km)
9
Povrch
Přírodní terén
Převýšení (m)
166

Na této trase se budete proplétat po nekonečných cestičkách smíšeného lesu Beckov, který byl léta uzavřeným vojenským prostorem.

Les nazývaný Beckov, který je částí původního pralesa zaujímá plochu 150ha a je jedním z nejvyšších bodů v krajině s výškou 303 metrů nad mořem. Na jaře je les pokrytý koberci konvalinek, petrklíčů, sasanek, podléšek a dymnivek. Na podzim budete muset odolávat houbovému pokušení, rostou zde i rekordmanky mezi houbami například vatovec obrovský (Langermannia gigantea), jehož váha může být i 10 kg!

Trasu si můžete při každém běhu modifikovat dle libosti – síť nejrůznějších cest a cestiček je zde opravdu velmi hustá a přitom je les téměř liduprázdný. Je to takové zapomenuté a léta uzavřené území, kam se v létě jezdí na konvalinky a na podzim na houby. Když vyběhnete v jihovýchodní části území – na vyhlídce „Háj Beckov“ otevřou se vám krásné výhledy na České Středohoří. Pro občerstvení se můžete zaběhnout téměř do všech okolních vesnic (největší jistota hospody je v Líbeznicích a také nejlepší spojení do Prahy).

Já si tady kdysi při běhu užila krušnou chvilku, když jsem úplně jasně uslyšela řvát v dálce tygra! Potlačila jsem mdloby a doma se pak dozvěděla, že dole pod kopcem má Berousek uskladněný zvěřinec, tak snad pravidelně kontroluje zámky na klecích:-)

GPS souřadnice startu: 50.192222222222, 14.468055555556

Zajímavé vybavení

Přidej svou zkušenost nebo doplň informace

Odpovídáte na komentář: