Běžecká trasa neprobádanou částí Českého středohoří přes zříceninu Blansko

Běžecká trasa neprobádanou částí Českého středohoří přes zříceninu Blansko

Turistický region
České Středohoří a Žatecko
Kraj
Ústecký
Délka trasy (km)
25
Povrch
Převážně terénní
Převýšení (m)
951

Trasa pro vlky samotáře a milovníky kopců.

Trasa prochází méně známou částí Českého středohoří. Z Ústí nad Labem vyrazíte po modré turistické značce (TZ) směrem na sídliště Dobětice. Hned po výstupu nad město se vám otevřou nádherné a netradiční výhledy na CHKO, které vám budou zpříjemňovat váš běh po celou dobu.

Cesta je po turistických značkách, ale kdyby se vám náhodou stalo, že se ztratíte, tak se vždy můžete orientovat podle Bukové hory a vydat se zde nějakou méně prošlapanou cestou vůbec není špatné.

V obci Žežice přejdete na žluté TZ a vydáte se zvlněnou krajinou směrem zřícenina hradu Blansko, který se parta nadšenců snaží zachránit, když budete mít někdy chuť a volný víkend, tak se k nim můžete směle přidat.

Blanska vyběhnete po zelené TZ směrem na obec Mírkov a rozhodně nesmíte vynechat odbočku na Kozí vrch, z něhož se vám naskytne téměř kruhový výhled.

Odtud si dáte klesání do údolí Labe a po cyklostezce podél železniční trati proběhnete obcí Povrly, kterou opustíte po modré TZ stoupáčkem na vyhlídkové místo Bradlo. Odpočinek můžete zamaskovat za kochání se výhledy, ale nebojte, teď už to bude pohodově po hřebínku až do Maškovic.

Pak už vás čeká závěrečný seběh od Dobkovic. Na hospodu zde nespoléhejte, zažila jsem zde jen malý krámek. Nicméně odtud vám každou hodinu jede vlak zpět do Ústí nad Labem.

GPS souřadnice startu: 50.666666666667, 14.045555555556

Zajímavé vybavení

Přidej svou zkušenost nebo doplň informace

Odpovídáte na komentář: