SALOMON BĚŽECKÉ TRASY: Železnobrodsko, Slezské Beskydy a České Středohoří

SALOMON BĚŽECKÉ TRASY: Železnobrodsko, Slezské Beskydy a České Středohoří

Vědecké studie jasně dokazují, že běhání prodlužuje délku života a zpomaluje proces stárnutí.  Srdce zesílí, organismus se rychleji detoxikuje, pokožka je prokrvená a mysl čistá. Omládněte s námi i vy na běžeckých trasách: Železnobrodsko, Slezské Beskydy a České Středohoří

Soutěskou řeky Jizery a údolím divoké Kamenice

Kousek pod městem Semily vytvořila řeka Jizera pozoruhodné a romantické údolí. Hluboce zaříznutý kaňon se skalními hřebeny na okrajích, vytváří bezpočet vyhlídkových míst. Divoká Jizera zde teče přes mohutné balvany, které obtéká nebo přelévá a vytváří obrovské hrnce.  V údolí řeky se uchovala nedotčená příroda, při troše štěstí zde zahlédnete ledňáčka říčního, konipasa horského a volavky. Na téhle běžecké trase se můžete těšit na perfektní technický terén, který prověří vaše kotníky a trailové botky.

Za bájným vojskem na Velkou Čantoryji

Pohraniční hřebenovka mezi Českou republikou a Polskem vás nejprve přivede na bájnou horu a zároveň nejvyšší vrchol Slezských Beskyd – Velkou Čantoryji. Podle legendy zde bdí vojsko, které je vždy připraveno ochránit Slezany. Z vrcholu jsou krásné výhledy do údolí Wisly. Nejprudší stoupání vás čeká na začátku trasy, pak už se můžete těšit na příjemný zvlněný terén a výhledy na Polskou stranu.

Středohorský trojboj

Krajina Českého středohoří nemá obdobu v žádném okolním státě střední Evropy. Kuželovité kopce s fantastickými výhledy, krátké hřbety, suťové pole na úbočích, jeskyně a pukliny s výrony teplého vzduchu. Jako páteř prochází krajinou kaňon Labe. Na úbočích se daří ovocným stromkům a vinné révě. Kdo by odolal? Vychutnejte si váš náročný, ale krásný běh přes Lovoš, Ostrý a Milešovku.

Ze stovek dalších tras můžete přehledně vybírat v naší databázi běžeckých tras. Podle kraje, délky trasy, převýšení nebo zvláštnosti trasy si můžete zvolit dle vašich momentálních požadavků nebo se třeba jen inspirujte, když vám zrovna došly nápady. Pod mapou, kde je trasa zakreslena si můžete jednoduše stáhnout soubor GPX s trasou. Svůj zaběhnutý čas můžete také porovnávat s dalšími běžci, kteří trať zdolali před vámi.

Petra KrálovcováPetra Královcová – redaktorkaPetra vystudovala Vodní hospodářství na ČVÚT v Praze. Po letech předstírání jak na tom je s prostorovou představivostí se rozhodla konečně věnovat tomu, co ji opravdu baví – sport, cestování, příroda a psaní. Momentálně zcela propadla běhu, který jí zachránil zdravý rozum na mateřské dovolené. Nejraději má delší běhy v přírodě s kopečkem a nějakou tou srnou.

Přidej svou zkušenost nebo doplň informace

Odpovídáte na komentář: