Rock Point – Horská výzva Krkonoše 2017 – osobní zkušenost běžkyně Kristýny Chmelkové z tratě HALF

Rock Point – Horská výzva Krkonoše 2017 – osobní zkušenost běžkyně Kristýny Chmelkové z tratě HALF

O víkendu 22. – 23.9. se konal poslední bodovaný závod Rock Point – Horské výzvy Krkonoše. Tohoto závodu se zúčastnila i běžkyně našeho běžeckého týmu SvetBehu.cz Kristýna Chmelková, která běžela trasu Half. Níže si můžete přečíst její dojmy ze závodu.

HV Krkonoše je poslední bodovaný závod tohoto seriálu. Koná se v našich nejvyšších českých horách Krkonoších a zázemí tohoto závodu je v horském středisku Peci pod Sněžkou. První závod odstartoval již v pátek pět minut před dvanáctou hodinou v noci a byla to trasa Long. Trasa měří bezmála 67 km a převýšení se šplhá ke 2700 m. Startuje se ve dvojicích ženy, muži, mixy a dogtreking. Další trasy startují v devět a deset ráno. Je to trasa Half 35 km +1500 m a Short 17 km, kde lze běžet i jako jednotlivec. Pro děti a příchozí je zde Pochod s Mixitkou, okruh měří 5,5 km.

Jedná se o oblíbený závod v horském běhu a trekingu, který se koná v Krkonoších. Závod je součástí seriálu Rock Point – Horská výzva. Více informací o závodu Rock Point – Horská výzva Krkonoše najdete v termínovce.

S parťačkou jsme chtěli navázat na naši vítěznou sérii

Tento rok jsem nestihla navštívit tyto pohádkové hory a tak jsem se rozhodla spolu se svou parťačkou, že si tu zaběhneme trasu Long, která měří 67 km/2700 m. Chtěli jsme navázat na naši vítěznou sérii z HV Jeseníky a Beskydské sedmičky. Letošní podzim je sychravý a chladný. To se bohužel negativně projevilo i na mé parťačce Marušce a z důvodu nemoci mi odřekla start na tomto závodě. Tím pádem se pro mne uzavřela trasa Long, jelikož den před závodem už kvalitního parťáka těžce seženete. Proto mi nezbylo nic jiného než běžet trasu Half jako jednotlivec.

V pátek večer jsme dorazili s mým přítelem Vítkem do Pece pod Sněžkou. V Peci už byla cítit předzávodní atmosféra a my vyrazili na registraci. Zázemí závodu bylo super, registrace proběhla rychle a bez čekání. Oba jsme se zaregistrovali na trasu Half a těšili se na zítřejší start. Počasí se taky umoudřilo a obloha byla plná hvězd, které svítili na cestu závodníkům na trase Long.

Z prvních pozic se ocitám na chvostu závodu

V sobotu ráno jsme se nasnídali a lehkým klusem jsme vyrazily na start. Zařadili se do davu skoro 250 startujících a čekali na povel od pořadatele. Ten přišel vzápětí, vyběhli jsme do prudkého kopce, který dával všem zabrat. Přepálit by se nevyplatilo a tak jsem si šla své tempo. Na kopec navázala rovinka a krátký seběh, pomalu jsme stoupali na hřeben. Běžíme asi 5 členná skupinka, když v tom si nejsme jisti, zda jdeme správně, a tak se podíváme do mapy a zjišťujeme, že jsme si 1- 2 km zaběhli. Z prvních pozic se ocitám na chvostu závodu. Čeká mne nekonečná cesta v předbíhání závodníků.

První půlka závodu je hodně běžecká a tak se snažím co nejrychleji dohnat svou ztrátu

Ze začátku se mi to daří úspěšně, ale v seběhu do Špindlu na úzké lesní cestičce se to ucpe závodníky. Opět musím zpomalit a nějakou dobu běžet za nimi. Konečně se mi daří je předběhnout a zase se dostávám do svého tempa. Přibíhám na první občerstvovačku ve Špindlu, kde se rychle posilním a utíkám vzhůru do kopce. Kopec mi dává zabrat, ale přesto stále předbíhám závodníky.

Na Kozích hřbetech nás vítá hustá mlha, fouká silný vítr a do toho trochu prší. Následuje rovinka k Luční boudě, kde je druhá občerstvovací stanice. Zde dobíhám třetí ženu, ale už cítím vyčerpání a tak raději trochu zvolním. Následuje dlouhý seběh Obřím dolem do cíle. Poslední kilometry vedou po asfaltu což není úplně ideální pro nohy. Bohužel třetí ženu už nedoběhnu a v cíli na niztrácím 1,5 minuty a končím na čtvrtém místě.

Pocity ze závodu jsou smíšené. S výkonem jsem spokojená, ale s výsledkem ne, vinou mého bloudění. Organizace závodu byla super, značení trati mohlo být viditelnější a trasa mohla vést více mimo asfalt. Jinak tento závod hodnotím velice kladně a doporučuji všem milovníkům hor.

Přidej svou zkušenost nebo doplň informace

Odpovídáte na komentář: