Na Vinařském maratonu zazářili Vabroušek a Mirvaldová

Na Vinařském maratonu zazářili Vabroušek a Mirvaldová

Dne 31.10.2015 spolek Báječné Ženy v běhu v čele s Karolínou Jeníkovou zorganizoval velmi zajímavý závod mezi vinicemi, po cyklostezkách a mezi obcemi Velké Bílovice, Čejkovice a Vrbice, Vinařský maraton.

Profil tratě, nezapomenutelné výhledy na největší vinařskou oblast v Čechách, kopečky lemované barvami podzimu, které závodníky čekaly a celá filozofie závodu byla natolik lákavá, že pro veliký zájem ze strany účastníků byl 14 dní před startem původní registrační limit 300 závodníků navýšen na 400, ten však byl vyprodán obratem ruky. Kapacita závodu tak byla naplněna již několik dní před samotným startem, což u prvních ročníků nebývá zvykem.

Závodníci si mohli vybrat mezi půlmaratónem a maratonem

Závodu přálo i krásné počasí, tak se organizátoři setkali s veskrze pozitivní odezvou na tento závod. I absolutnímu vítězi, úspěšnému triatletovi Petru Vabrouškovi, který zdolal maratónskou trať za 2:50:05, se závod velice líbil, vyjádřil se tak i písemně na svém facebooku. Vítězkou na maratonské trati se stala Klára Mirvaldová s časem 3:46:38. Půlmaratonskou trať zdolali jako první mezi muži Martin Vintrlík s časem 1:22.51 a mezi ženami Kateřina Kašparová s časem 1:35:12.

Deset minut po startu hlavního závodu odstartovala charitativní Vinařská míle

Tohoto závodu se zúčastnilo několik desítek rodinných týmů. Startovné bylo dobrovolné a celá vybraná částka 5.905 Kč, byla předána na konto Nadace Rebečina křídla. Tato nadace podporuje léčbu malé Rebečky trpící nemocí Motýlích křídel.

Běžci velmi nadšeně hodnotili i originální účastnickou medaili ve formě skleničky zavěšené na krk a láhev vína, kterou věnovali Velkobílovičtí vinaři pro každého účastníka. Občerstvovačky byly bohaté a originální, někde vypomáhali místní sokoli a fandící krojované stařenky a stařečkové dodávaly závodu specifickou atmosféru. V cíli závodníky potěšila i lokální jablíčka od Jihofruktu a teplý oběd. K dobré atmosféře přispěl i Petr Salava, který celý den moderoval.

Nejen pro účastníky, ale i pro jejich doprovod a diváky byl na místě připraven doprovodný program a prezentační stánky jednotlivých sponzorů a mnohé potěšila ochutnávka čajů a svařených vín stejně jako degustace vín.

Po úspěšném prvním ročníku Vinařského maratonu se pořadatelé rozhodli jej v příštím roce zopakovat. Všichni budou ve Velkých Bílovicích srdečně vítáni.

Výsledky

Maraton muži

1. Petr Vabroušek

2. Patrik Plhoň

3. Kristián Brat

Maraton ženy

1. Klára Mirvaldová

2. Veronika Gajdošová

3. Kateřina Petříková

Půlmaraton muži

1. Martin Vintrlík

2. Filip Vabroušek

3. Lukáš Cintula

Půlmaraton ženy

1. Kateřina Kašparová

2. Dana Jiřičná

3. Alice Divišová

Celkové výsledky zde

Informace o závodu

Přidej svou zkušenost nebo doplň informace

Odpovídáte na komentář: