Na Hradeckém půlmaratonu, jedné z nejkrásnější tratí v ČR, triumfovali Pavlišta a Metelková + FOTKY ZÁVODNÍKŮ KE STAŽENÍ

Na Hradeckém půlmaratonu, jedné z nejkrásnější tratí v ČR, triumfovali Pavlišta a Metelková + FOTKY ZÁVODNÍKŮ KE STAŽENÍ

V neděli 9. 10. se v Hradci Králové konal již čtvrtý ročník úspěšného OLFINCAR Hradeckého půlmaratonu a druhý ročník ČSOB Maratonu HK. Ačkoliv se jedná o městský závod, tak naprostá většina trati je vedena lesem po nových cyklostezkách.

Ne nadarmo je trasa označována jako jedna z nejkrásnějších v ČR

Až na závěrečné stoupání na Malé náměstí je prakticky celý závod veden po rovině. Ostatně ne nadarmo je tato trasa označována jako jedna z nejkrásnějších v ČR. V minulém roce byl dokonce tento závod oceněn jako 5. největší v ČR. Souběžně s půlmaratonem se běžel i maraton. Kromě těchto hlavních závodů byla na programu i štafeta a také dětské závody.

Jedná se o půlmaraton a maraton, které vedou nádherným prostředím městských lesů v Hradci Králové. Více informací o Hradeckém půlmaratonu a maratonu najdete v termínovce.

Přestože to v týdnu dlouho vypadalo, že počasí nebude pro běžce příliš přívětivé, tak se nakonec ustálilo a většině závodu se vyhnul déšť. Na pár minut dokonce i slunce vysvitlo. Celý závod doprovázela skvělá atmosféra, kde o fandící diváky nebyla nouze.

Na startu se ukázalo i mnoho zvučných jmen

Na startu závodů se ukázalo i mnoho zvučných jmen a to především náš dlouhodobě jeden z nejlepších vytrvalců Vít Pavlišta nebo loňský vítěz Jan Kohut. V závodu štafet se zase objevila olympionička Eva Vrabcová Nývltová, která když zrovna neběžela, tak sympaticky povzbuzovala běžce na trati, což potěšilo nejednoho závodníka.

Podle papírových předpokladů si to v půlmaratonu rozdali o vítězství Pavlišta (Silvini Madshus team) s Kohutem (Elite Sport Team/Salming). V cíli byl nakonec téměř o půl minuty rychlejší Pavlišta a zvítězil v čase 1:06:52. Na třetím místě se pak umístil Martin Kučera (VSK Univerzita Brno), který protnul cílovou pásku v čase 1:11:21.

Mezi ženami vyhrála s přehledem místní Táňa Metelková (TJ Sokol Hradec Králové) s časem 1:21:49. Téměř 3 minuty za ní doběhla druhá Marcela Joglová. Stupně vítězů pak uzavřela na třetím místě Svatava Karafiátová s časem 1:25:4.

Maraton ovládli Janata a Rychnovská

Maratonská trať nabídla zajímavý souboj o první místo mezi domácím Janatou (Salming/RUN4FUN) a loni druhým Pecinu. Nakonec ani zlepšení o 4 minuty oproti minulému ročníku Pecinovi (Eleven Run Team) na první místo nestačilo, které pro sebe urval Janata s časem 2:37:07. Třetí místo pak obsadil Petr Havelka (Eleven Run Team).

Podobně jako mezi muži i mezi ženami došlo na maratonské trati na velký souboj mezi Dagmar Rychnovskou (SK Nové město nad Metují) a Markétou Gajdorusovou (SK Chotěboř). Obě závodnice odběhly prakticky celý závod pospolu a nakonec se vešly pod 3 hodiny, když téměř současně doběhly do cíle v čase 2:56:23 Rychnovská a o pouho vteřinu za ní o 18 let mladší Gajdorusová. Třetí pak už s větší ztrátou doběhla Lenka Smutná Polachová v čase 3:17:41.

FOTKY ZÁVODNÍKŮ ZDARMA KE STAŽENÍ

Zde najdete fotogalerie s fotkami závodníků od Viery Trumhové

1. Fotogalerie – registrace + závod (9:45 – 12:00)

2. Fotogalerie – (12:29 – 12:55)

3. Fotogalerie – (12:55 – 13:17)

4. Fotogalerie – (13:17 – 13:33)

5. Fotogalerie – (12:49 – 13:55)

6. Fotogalerie – (13:56 – 14:01)

7. Fotogalerie – (14:01 – 14:07)

8. Fotogalerie – (14:07 – 14:15)

9. Fotogalerie (14:15 – 14:45)

10. Fotogalerie – (13:44 – 13:19)

Výsledky

Maraton muži

1. Milan Janata

2. David Pecina

3. Petr Havelka

Maraton ženy

1. Dagmar Rychnovská

2. Markéta Gajdorusová

3. Lenka Smutná Polachová

Půlmaraton muži

1. Vít Pavlišta

2. Jan Kohut

3. Martin Kučera

Půlmaraton ženy

1. Táňa Metelková

2. Marcela Joglová

3. Svatava Karafiátová

Celkové výsledky

Přidej svou zkušenost nebo doplň informace

Odpovídáte na komentář: