SALOMON BĚŽECKÉ TRASY: Kam si jít na jaře zaběhat a vidět zajímavou jarní květenu?

SALOMON BĚŽECKÉ TRASY: Kam si jít na jaře zaběhat a vidět zajímavou jarní květenu?

S jarem přichází i znovuotvírání běžeckých tras v přírodě, kam se mnohým přes zimu nechce nebo to ani nelze díky nepříznivým podmínkám a terénu…

Běžecká trasa z Pikovic kolem Sázavy na vrchol Medník – výskyt vzácné kytky Kandík psí zub

Právě v toutu dobou byste měli mít šanci na legendymi opředeném Medníku rostlinku kandík psí zub, která je raritou v celé České republice a právě zde je jediné místo, kde ho můžete spatřit.

Běžecká trasa přes nejvyšší vrcholy Českého Středohoří – koniklec a lesy plné jaterníků či bledule jarní

Při výstupu na vrchol Lovoš si jistě dobře koukejte pod nohy. Roste zde na suchých svazích koniklec. V lesích kolem Milešovky zase najdete celé koláče fialových kytek zvaných jaterník podléška nebo skupiny sasanek hajních. Kolem Milešovského potoka jsou zase k vidění bledule jarní a to ne jen jedna ale porostlé celé obrovské území – je potřeba ale vědět kde 🙂

Běžecká trasa z Vyššího Brodu kolem Menší Vltavice – dřípatka horská

Moc hezká běžecká trasa vede z Vyššího Brodu na jihu Čech kolem Menší Vltavice po Opatské stezce. Na této trase máte právě v těchto dnech zahlédnout dřípatku horskou, která má fialovou barvu a připomíná zvonek.

Běžecká trasa přes Bílé stráně v Litoměřicích – vstavač nachový a rozkvetlé louky

Bílé Stráně vám nabídnou neskutečnou škálu květeny. Pro mnohé bude možná nejzajímavější to, že zde rost vstavač nachový, který se řadí mezi orchideje. Krásná a velmi chráněná rostlinka, kterou jistě už z dálky nelze přehlédnout.

A jaké běžecké trasy znáte vy? Kam nejraději chodíte běhat na jaře? Napište nám své tipy do komentáře nebo rovnou vložte své trasy mezi ostatní.

Přidej svou zkušenost nebo doplň informace

Odpovídáte na komentář: