Reprezentační tým v orienťáku se představuje

Reprezentační tým v orienťáku se představuje

Zajímají vás žhavé novinky ze světa orientačního běhu? Především jak vypadá složení domácí reprezentace a jak se jeho členové připravují na plánované květnové Mistrovství Evropy na domácí půdě v Jeseníku? Po přečtení následujícího článku již budete zcela v obraze.

V minulém článku jsme nastínili letošní termínovku, ve které jsme mimo jiné upozornili na květnové Mistrovství Evropy na domácí půdě v Jeseníku. Pochopitelně se jedná o velmi očekávanou událost jak z pohledu závodníků tak diváků. A je to také akce, které se budeme věnovat i zde. Jednak nás čeká podrobná reportáž po závodech, něco aktuálního si řekneme také těsně před a sem tam nějaká zmínka nás možná nemine ani ve článcích v průběhu jara.

Podívejte se na další fotografie k článku…

Především nás bude zajímat, jak se bude dařit domácí reprezentaci, kterou si v tomto článku představíme. Český tým, vedený trenérem Radkem Novotným, má svoji funkční hierarchii, ve které je rozčleněn podle výkonnosti na skupinu A, B a U23.

Čtěte také: Na finále Světového poháru ve Švýcarsku doběhla česká sprintová štafeta čtvrtá…

V současné době je v A týmu 5 žen a 5 mužů, přičemž třem z nich pomyslně visí na krku zlatá medaile z Mistrovství světa (dvojnásobná – Dana Šafka Brožková, a štafetoví Jan Procházka s Janem Šedivým). Z dalších jsou zde Vendula Horčičková, Adélka Indráková, Jana Knapová, Denisa Kosová, Vojtěch Král, Pavel Kubát a Jan Petržela. Jednotlivě si je představíme s celým týmem.

Jaká je aktuální forma reprezentačního týmu?

Po lednovém soustředění mluvil o formě jednotlivých členů trenér Novotný v rozhovoru s Petrem Kadeřávkem: „Kluci jsou na tom výborně, opory jsou zdravé a naplno směřují k ME. Ze skupiny A ani B neni zdravotně indisponovaný nikdo, což je skvělé. U holek je to složitější: Áda Indráková teprve rozběhává vleklý problém s achilovkami, který v podstatě přetrvává už od MS, takže asi pět měsíců nemohla příliš trénovat. Vendula Horčičková po podzimním zranění kolene teprve začíná poklusávat, právě v pondělí po soustředění jí na kontrole doktor dovolil začít pomalu běhat. Její cíle se tedy posouvají na prázdninové akce…. A novinkou je únavová zlomenina Lenky Poklopové, což bude minimálně šest týdnů bez běhání. A aktuálně má zraněnou achilovku také Majda Tužilová…“

V únoru potom mohl doplnit, že: „Z áčka a béčka je teď zdravotně mimo jen Lenka Poklopová, takže na únor celkově dobrý stav. Naplno už se zapojila i Vendula Horčičková a koleno, zdá se, drží jak má. Výrazně slabší je to v řadách U23, tam je těch plně provozuschopných aktuálně menšina… Dým a Šéďa odlétali na kemp do Španělska a Vojta měl na Šumpersku vlastní program.“

Nominační závody rozhodnou

O tom, kdo se objeví právě v Jeseníku, případně kterou trať poběží, se rozhodne na nominačních závodech, nicméně někteří již mají v kapse přednominaci. V případě standartního zdravotního a výkonnostního stavu poběží následující tratě tato jména:

Sprint – Jana Knapová, Denisa Kosová, Vojtěch Král, Jan Procházka

Long – Jana Knapová, Jan Šedivý, Jan Procházka

Middle – Jana Knapová, Jan Šedivý, Jan Procházka, Vojtěch Král

Nenápadně to také ukazuje na největší teoretické naděje na nějaký úspěch. Ovšem jak známo, šedivá je teorie a zelený strom praxe.

Trenér

A tým (podle abecedy) – ženy

A tým (podle abecedy) – muži

B tým – ženy

B tým – muži

U23 tým – ženy

Podívejte se na další fotografie k článku…

U23 tým – muži

Podívejte se na další fotografie k článku…

Autoři fotografií: WorlofO.com, Petr Kadeřávek

Závodnický profil mají jednotliví členové na webu WorldofO.com.

Jakub Weiner

Jakub Weiner
– autor článku

orientační běžec ze Slávie Hradec Králové, z části obdivně a z části závistivě sledující výkony našich nejlepších závodníků s vědomím, že se k nim během kariéry nikdy ani nepřiblížil. Bez výraznějšího individuálního výsledku, dvě bronzové placky z republikového mistrovství mu muselo vyběhnout až šest kamarádů v rámci sedmičlenných družstev (2004, 2005).

Bloger postižen občasnou intenzivní grafomanií, těžkou formou prokrastinace, které zároveň využívá pro svoji publikační činnost. V orienťáku jinak také stavitel tratí a v civilu domů (architekt).

Přidej svou zkušenost nebo doplň informace

Odpovídáte na komentář: