Kilpi Trail Running Cup chystá nový závod, ale i delší tratě!

Kilpi Trail Running Cup chystá nový závod, ale i delší tratě!

Další nový závod objevující zapomenuté území, vedle toho prodlužování některých tratí, ale i změnu tradičních termínů a k tomu hlavního partnera. To vše chystá největší tuzemský trailový pohár běžců, do nového ročníku je připraven seriál běžeckých závodů organizovaných SportGroup.cz pod názvem Kilpi Trail Running Cup.

K osmi původním běhům přibude další v Českém lese mezi Plzní a Šumavou

„Pokračujeme v tom, co jsme nabízeli doposud. Děláme to, co nás samotné baví. Připravujeme zážitkové běhy v přírodě, které přitáhnou jak širokou veřejnost, tak špičkové běžce. Navíc náš kalendář vyplní celý rok včetně prázdnin,“ říká Martin Dvořák, šéf organizačního týmu agentury SportGroup,cz, sám všestranný vytrvalec a bývalý reprezentační plavec a triatlonista.

Koukněte se na seznam všech závodů trailového poháru Kilpi Trail Running Cup 2016.

„Termíny závodů se mění dle okolností. Zaprvé na Lipně bude v srpnu probíhat fanouškovský park letní olympiády a zadruhé v podzimním termínu Motolských jamek pořádáme Mistrovství ČR v krosu. Proto došlo ke změnám dat tradičních závodů,“ dodává.

Seriál se rozběhne městskými traily, které přejdou do tvrdé přírody

Už 30. dubna začínáme na 12 km v Ostravě přes zdejší „sopku“ haldu Ema. Pak 29. května následuje drsný 11 km parkový trail v Praze na Petříně. A obvyklého data 11. června se drží první delší zkouška 30 km z Dolní Moravy přes hřeben Králického Sněžníku, a zpět.

Poté 2. července se hlásí Běh přes Motolské jamky na 8 km. Dále 16. července se můžete vydat na Horský půlmaraton na Lipně. A 6. srpna nás čeká vrcholný Krkonošský skymaraton na 48 km.

Na podzim 18. září se poběží 21 km na Ještěd a po jeho hřebeni. Potom 8. října nás čeká prodloužená Beskydská 21 ve Pstruží nad Čeladnou. A 23. října přijde finále na 16 km mezi zaniklými osadami česko-německého pohraničí v Českém lese.

„Protahujeme některé tratě, protože běžci touží po delších závodech a tím i delších zážitcích. Za nimi cestují i přes půl země, navíc se tak dostáváme i do skyrunningového kalendáře,“ vysvětluje Martin Dvořák.

Značka Kilpi střídá dosavadního partnera a sponzora minulých ročníků běžeckých seriálů. „Jsme vděčni za několikaletou podporu, ale je to další vývoj, chceme se dostat zase dál,“ říká Dvořák.

Bohatý závodnický servis se ještě rozšíří včetně kratších tratí pro ty, kteří si na plnou porci ještě netroufnou (21 km trasa v Krkonoších je českým šampionátem juniorů ve skyrunningu).

Přihlášky se otevřou začátkem roku

Přihlášky se otevřou začátkem roku, přičemž celoroční startovné bude zvýhodněné. Aktuální informace sledujte na www.sportgroup.cz a na webových stránkách seriálu www.ktrc.cz

Kilpi Trail Running Cup se těší, až otevřete premiérovou kapitolu společně s vámi!

Přidej svou zkušenost nebo doplň informace

Odpovídáte na komentář: