KTRC Motolské jamky: Běžecké prázdniny začnou na golfu a s malířem

KTRC Motolské jamky: Běžecké prázdniny začnou na golfu a s malířem

Romantický start prázdnin nabízí čtvrtý díl Kilpi Trail Running Cupu, největšího seriálu běhů v terénu. Běh přes motolské jamky v Praze první červencovou sobotu vás zavede na jemně střižený golfový pažit s kulisami obrázků Tomáše Bíma, malíře poezie vyhnané z ateliérů.

Závod se stává veřejnou generálkou na říjnové mistrovství republiky v krosu

Tak nejdřív běh. Už tradiční závod se v pátém ročníku přesunul z podzimního termínu, nebo přesněji stává se veřejnou generálkou na říjnové mistrovství republiky v krosu. Dvoukilometrový okruh vede nahoru dolů po areálu v Motole, část míří na stezku přilehlého lesíka.

Hlavní trať má 8 km (muži běží ve 13.50, ženy ve 12.50), kratší 4 km (start 12.10), převýšení je přes 250 metrů. Závod je také součástí Pražského běžeckého poháru. Potkávají se tu v zajímavé konfrontaci rychlíci z drah i silnic s vrchaři dálkoplazy, pro svoji dostupnost a pestrost patří tenhle běh k nejobsazenějším v seriálu, loni se musela na poslední chvíli ještě navyšovat kapacita startovních čísel.

Rekorkdy trati drží Kocourek a Vrabcová

Rekordy závodu drží Milan Kocourek (25:19) z předloňska a Eva Nývltová Vrabcová (28:18) z loňska, kdy vyhrál nejnabitější závod sezony mezi muži Robert Krupička. „Nádherné proběhnutí,“ pochvalovala si lyžařka a nyní také atletická reprezentantka v půlmaratonu a maratonu.

Běhat v plné sezoně na svěžím golfovém trávníčku je jedinečný zážitek. Stačí ždibec představivosti a ocitnete se mezi greeny někde na Britských ostrovech. Kompletní závodnický servis doplňuje modré seriálové tričko KTRC Pouze v této destinaci ho dostanete zdarma, příště už se bude kupovat.

Další hodnotné ceny čekají v tombole. Originální grafika od malíře Tomáše Bíma, který právě zahajuje velkou výstavu v Hollaru, nebo zapůjčení vozu Subaru s plnou nádrží na celý víkend a další. K dispozici bude i golfová školička, až třeba budete (chvilku) čekat na vyhlášení výsledků.

Na místo nemusíte autem, ale přiveze vás i tramvaj č. 39 na zastávku Vozovna Motol na ulici Plzeňská přímo pod golfovým hřištěm. Nebo autobusy 168, 179, 184, 301, 352 na zastávku Šafránkova, odkud se dá projít směrem dolů z ulice Bucharova. Vjezd autem na parkoviště golfového hřiště je pouze odtud z horní části.

Propozice závodu zde

Přidej svou zkušenost nebo doplň informace

Odpovídáte na komentář: