Radegastova výzva pro kostní dřeň: Charitativní podzimní závod na 13 km v Beskydech a dětský program na trase

Radegastova výzva pro kostní dřeň: Charitativní podzimní závod na 13 km v Beskydech a dětský program na trase

Radegastova výzva pro kostní dřeň zve 16. října 2016 sportovce na podzimní charitativní závod jednotlivců na trase dlouhé 13 km v turisticky atraktivní oblasti Beskyd a turisty, rodiny s dětmi na procházku s možností využití dětského programu na trase.

Závod jednotlivců odstartuje v 10 h v zázemí chaty Koksař

Třináctikilometrová trasa s časovým limitem 3,5 hodiny je určena pro výkonnostní i začínající běžce. Účastníci mohou svou energií zároveň povzbudit běžce 24-hodinové tříčlenné štafety, kteří budou v té době dobíhat závěrečná kola Radegastovy výzvy. Vstupné 150,- Kč na osobu, děti do 15 let s doprovodem rodičů zdarma. Prvních 80. přihlášených získá originální medaili.

Turisti a rodiny s dětmi se můžou vydat na trasu po své ose

Turisti a rodiny s dětmi se po registraci na chatě Koksař od 8 h můžou vydat na trasu po své ose a využít lanovku na Pustevny nebo koloběžku za akční cenu při sjezdu do Ráztoky. Pro děti bude zajištěn program na trase: malování na obličej, slackline, zábavné hry apod. Vstupné je dobrovolné a prvních 80. přihlášených získá originální medaili.

Svou účastí podpoříte dobrou věc

Výtěžek z akce jde na konto Olomoucké nadace Haimaom na podporu transplantace kostní dřeně. Hlavním cílem pořadatele je totiž rozšířit povědomí veřejnosti o možnosti přihlášení do českého národního registru dárců dřeně, které zvyšuje šanci těžce nemocným lidem k jejich uzdravení. V předchozích ročnících se díky této akci povedlo oslovit mnoho lidí, kteří se zapsali do registru dárců.

Akci organizuje parta sportovců za podpory generálního partnera: Moravskoslezský kraj. Bližší informace najdete na našich webových stránkách www.radegastovavyzva.cz, kde se můžete přihlásit do závodu nebo na výstup na Radegasta a objednat si také originální funkční tričko s logem závodu.

Propozice závodu

Přidej svou zkušenost nebo doplň informace

Odpovídáte na komentář: