Krkonoše o víkendu uzavřou letošní sérii Rock Point – Horské výzvy

Krkonoše o víkendu uzavřou letošní sérii Rock Point – Horské výzvy

V Krkonoších se už tento víkend odehraje poslední zastávka Rock Point – Horské výzvy. Oblíbený seriál horských běhů a trekingu pro veřejnost tak vyvrcholí svým pátým dílem pod nejvyšší českou horou. V Peci pod Sněžkou se o víkendu budou rozdávat poslední body do celkového hodnocení.

Stále je možné se přihlásit na místě v den konání závodu

„Letošní šestý ročník se nám pomalu chýlí ke konci. V tomto roce jsme seriál o jednu zastávku rozšířili, takže milovníci trailů a běhů v přírodě mají v pořadí už pátou příležitost vyběhnout do hor a najít v sobě motivaci proč se hýbat a proč se snažit. Krkonoše na závěr věřím, že budou pro všechny velkou odměnou,“ pronesl Pavel Zitta, ředitel závodu Rock Point – Horská výzva, když současně ihned upozornil, že stále se každý může v den konání závodu na místě přihlásit.

Každá zastávka série Rock Point – Horská výzva se pravidelně sestává ze tří tras. Pro nejzkušenější běžce je v Krkonoších připravena trať Long o délce 70,1 km. Ta jako jediná odstartuje v pátek za pět minut půlnoc a určená je výhradně pro dvojice v kategoriích muži, ženy, mix, ale také pro ženský a mužský dogtreking, tedy běžce se psem.

Startovní pole se za svitu „čelovek“ vydá ze startu od Javoru na Tetřeví boudy, Liščí cestu, Klínové boudy, Špindlerův mlýn, Vodovodní cestou na Horní Mísečky, pak zamíří na Labskou boudu, Mužské kameny, Pod Petrovkou na Lužickou boudu, Luční boudu přes Obří důl do Pece pod Sněžku, kde ale trať pokračuje na Růžohorky, Portašovy boudy a přes Velkou Úpu už do cíle v Peci pod Sněžkou. Na trase jsou hned čtyři občerstvovací stanice ve Špindlerově Mlýně, na Labské a Luční boudě a pak v Peci pod Sněžkou U Kapličky.

Ani tentokrát nebude chybět nesoutěží Pochod s Mixitkou

V sobotu dopoledne se na trať vydávají běžci – jednotlivci na kratších distancích. V 9 hodin startuje závod Half na 34,8 km a o hodinu později nejkratší Short na 18,3 km. „Pro ty, kteří nechtějí závodit, ale hledají motivaci přijet za námi do Krkonoš, je tu ještě nesoutěžní Pochod s Mixitkou, který má už tradičně benefiční charakter. Polovina výtěžku ze startovného totiž putuje do rukou vybraného postiženého dítěte jako podpora léčby,“ upozornil Pavel Zitta.

Krkonošská výzva pomáhá malému Kubíkovi Peckovi trpícího vrozenou svalovou dystrofií

Nesoutěžní pochod měří pouze 5,2 km a dospělí jako startovné platí sto korun a děti od 7 do 15 let přesně polovinu. Pochod startuje v sobotu v 10:15 hodin. A stejně jako v Jeseníkách a na Šumavě se ani v Krkonoších se sbírkou nezačne od nuly. Společnost Synlab s.r.o. se opět rozhodla přidat dalších 10 tisíc korun.

Pořadatelé připravují slavnostní vyhlášení v rámci cestovatelského festivalu Obzory

I když se tento víkend v Krkonoších rozdají poslední body do celkového hodnocení a bude již zřejmé, kdo se stane vítězem letošního ročníku, pořadatelé připravují slavnostní vyhlášení na akademické půdě. Vyhlašovací ceremoniál se totiž odehraje stejně jako loni v rámci cestovatelského festivalu Obzory v Praze na Filozofické fakultě UK v sobotu 12. listopadu. „Pro ty, které horský běh doslova pohltil a nebojí se extrému, chystáme poslední říjnový víkend v Jeseníkách další ročník běžecké čtyřiadvacítky, kde startují i štafety,“ připomněl další akce po skončení seriálu Rock Point – Horská výzva ředitel Pavel Zitta.

Propozice závodu zde

Přidej svou zkušenost nebo doplň informace

Odpovídáte na komentář: