První ročník POSÁZAVSKÉHO 1/2 MARATONU se blíží

První ročník POSÁZAVSKÉHO 1/2 MARATONU se blíží

Zábavu pro celou rodinu nabídne první ročník Posázavského ½maratonu, který se uskuteční 8. května v Sázavě na Benešovsku. Náročnější trať v kopcovitém terénu prověří závodníky i „neběžce“. Ti první ji budou muset zvládnout v limitu do 4 hodin, ti druzí ji mohou projít jako turistický pochod.

Zázemí závodu (start/cíl) je v areálu Sázavský ostrov, který je ideálním místem pro výlet s celou rodinou. Prezence a výdej startovních čísel začne v 8 hodin, start závodu je v 9:45. Pro náročnější profil trati a také proto, že její délka lehce převyšuje standardní délku půlmaratonu, pořadatelé zvolili pohodový limit 4 hodiny.

Závod, který je o něco málo delší než standardní půlmaraton. Běží se převážně mimo město/obce v přírodě v okolí města a řeky Sázavy, trať má kopcovitý profil. Více informací o Posázavském 1/2maratonu najdete v  termínovce

Jedná se o pravý opak městských běhů, ovšem se vším zázemím

Po výběhu ze Sázavy se běží v krásné okolní krajině, převážně po lesních a polních cestách. Trať má kopcovitý profil a v některých místech je technicky náročnější, takže určitě prověří všechny závodníky. Je to tedy pravý opak městských běhů, ovšem se vším zázemím, jak jsou závodníci zvyklí. Bude pro ně připravena úschovna zavazadel, občerstvení na trati i v cíli, WC a sprchy.

Elektronická registrace je již spuštěna na stránkách závodu. Základní startovné zaplacené minimálně tři týdny předem je 300 Kč, pozdější platba nebo platba na místě je 400 Kč. Počet závodníků je omezen, proto pořadatelé doporučují včasnou registraci.

Každý úspěšný závodník obdrží pamětní medaili

Pro každého úspěšného závodníka bude v cíli kromě nealko nápoje či piva a jídla připravena pamětní medaile s logem závodu. Vyhlašovat se budou vždy tři nejrychlejší v těchto kategoriích: muži celkově, muži 50+, ženy celkově, ženy 40+, nejlepší Sázavák a Sázavačka. Vítězové získají poukazy na nákup sportovního zboží, ostatní na stupních vítězů dostanou hodnotné ceny od sponzorů.

„Neběžci“ si budou moci trať projít nezávodně jako turistický pochod. Pro jeho účastníky bude připraveno občerstvení a upomínkový předmět. Podrobnosti jsou na webu Posázavského 1/2maratonu.

Pojďte se tedy poprat se sázavskými kopci a dalšími překážkami, odměnou za vaše úsilí vám bude krásný sportovní zážitek uprostřed přírody.

Přidej svou zkušenost nebo doplň informace

Odpovídáte na komentář: