Vyprodaný závod La Sportiva Prague Park Race v Průhonickém parku se blíží

Vyprodaný závod La Sportiva Prague Park Race v Průhonickém parku se blíží

Tento víkend se poběží v Průhonickém parku první závod z trailové série La Sportiva Prague Park Race a už měsíc před jeho konáním hlásí pořadatelé vyprodáno. A to i přes to, že navýšili kapacitu závodu na konečných 450 běžců.

Závodníci se v sobotu v 11 hodin postaví na start v srdci Průhonického parku, kde na ně bude čekat pestrá čtrnáctikilometrová trať, která vede jak nádvořím zámku, tak i oběma částmi unikátního parku, který je zapsán na seznam světového dědictví UNESCO.

Prohlédněte si další fotografie k článku…

V mužské kategorii se očekává velký souboj mezi Honzou Janů a Honzou Procházkou. Oba dva jsou špičkoví závodníci, kteří loni na podzim běželi Velkou Kunratickou, kde po pěti letech Honza Procházka našel přemožitele právě v Honzovi Janů z Mizuno týmu. Ten měl v loňské sezoně opravdu výtečnou formu, o čemž svědčí především 6. místo na mistrovství Evropy v běhu do vrchu a celkově 3. místo ve světovém poháru. Uvidíme tedy, zda trať sedne spíše specialistovi do vrchu, nebo orientačnímu a krosovému běžci.

Jedná se o nádherný závod, který vede jedinečnou parkovou krajinou v Průhonickém parku v Praze. Více informací o Prague Park Race Průhonice najdete v termínovce.

V ženské kategorii je to neméně zajímavé. Pavla Schorná a Kamila Gregorová, které letos nově také hájí barvy Mizuno, chtějí otestovat svoji formu po zimní přípravě. Konkurovat jim bude Monika Preibischová-Hloušková, která se letos chce soustředit hlavně na běhy do vrchu. Vypadá to tedy na velký souboj vrchařských specialistek.

Pro všechny závodníky je připravena bohatá tombola

Pro všechny závodníky čeká v cíli kromě vyhlášení vítězů také bohatá tombola, v níž mezi jinými hodnotnými cenami jsou především dva poukazy na běžecké boty La Sportiva, věnované generálním partnerem Hudy a GPS navigace od partnera Navitel.

Pokud jste se nestačili přihlásit na závod v Průhonickém parku, máte možnost přihlásit se na druhý závod ze série La Sportiva Prague Park Race, a to 25. června v Divoké Šárce. Organizátoři už spustili registrace a slibují neméně zajímavou trať. Prvních 150 přihlášených navíc dostane jako dárek sportovní čelenku La Sportiva.

Přidej svou zkušenost nebo doplň informace

Odpovídáte na komentář: