Peklák 2017 nabídne nejen kvalifikaci na Mistrovství světa v běhu do vrchu, ale i speciální závod PEKLÁK Challenge

Peklák 2017 nabídne nejen kvalifikaci na Mistrovství světa v běhu do vrchu, ale i speciální závod PEKLÁK Challenge

V sobotu 17. června ve Ski areálu Peklák v České Třebové odstartuje kvalifikační závod na Mistrovství světa v běhu do vrchu, který kromě zajímavých tratí a napínavého souboje nejlepších běžců nabídne i závod pro veřejnost a speciální výzvu PEKLÁK Challenge.

Závod je veřejný a přístupný všem závodníkům bez omezení

Mistrovství světa v běhu do vrchu se uskuteční 30. července v Italské Premaně stylem nahoru-dolů. Uspořádáním kvalifikačního závodu pro nominaci českých reprezentantů v kategoriích mužů, žen, juniorů a juniorek byl pověřen Českotřebovský běžecký klub ISCAREX, z.s. Závod je veřejný a přístupný všem závodníkům bez omezení. Jsou vypsány další věkové veteránské kategorie a speciální soutěž – PEKLÁK Challenge.

Podívejte se na další fotografie k článku….

Na startu se ukáží nejlepší čeští závodníci a reprezentanti v běhu do vrchu

Diváci budou mít možnost vidět nejlepší české závodníky a české reprezentanty v běhu do vrchu na atraktivní okruhové trati vedené z části po lyžařské sjezdovce a z části po trasách Bike parku. Na trati uvidíme např. nejlepšího českého skyrunnera Ondru Fejfara, výborného vrchaře a 11. závodníka z MS Jana Janů, pětinásobného mistra ČR v maratónu Petra Pechka a také závodníky pořádajícího klubu, kteří budou bojovat o nominaci – Adélu Stránskou nebo Filipa Záveského.

Jedná se o náročný okruhový závod dlouhý 10 km nebo 5 km, který vede přes sjezdovku Peklák a a přilehlých lesních cestách. Více informací o závodu Peklák najdete v termínovce.

Tratě vedou po lyžařské sjezdovce a po trasách Bike parku

Hlavní kvalifikační závod zahrnuje dvě tratě – 10 km s převýšením 600 m nebo 5 km s převýšením 300 m se stylem nahoru a dolů, které vedou z části po lyžařské sjezdovce Peklák a z části po trasách Bike parku. Organizátoři pro závodníky připravili prudká stoupání, rovinatější „odpočinkové“ úseky, seběhy s krásnými výhledy na Českou Třebovou, ale i zajímavé technické pasáže na cyklotrailových stezkách. Obě trasy jsou otevřeny i pro veřejnost, ale na MS do vrchu se mohou kvalifikovat pouze běžci registrovaní v rámci Českého atletického svazu.

PEKLÁK Challenge nabídne i tipovací závod 🙂

PEKLÁK Challenge je speciální výzva pro sportovce na jeden okruh dlouhý 3,3 km a s 200 m převýšením, ve kterém nevyhrávají jen ti, co do cíle doběhnou jako první. Vyhrát hodnotné ceny může i závodník, který si před závodem (při registraci) nejlépe tipne svůj výsledný čas. Oceněni tedy budou nejrychlejší muž a nejrychlejší žena, plus celkově nejlépe tipující – tj. závodník, který při registraci uvede čas, jež bude co nejblíž jeho výslednému času ze závodu. Tento závod zvládne jak mládež, tak i dříve narození sportovci.

Časový pořad:
10:00 HOD. – START HLAVNÍHO ZÁVODU NA 5KM (juniorky, junioři, starší veteráni)
11:00 HOD. – START HLAVNÍHO ZÁVODU NA 10KM (ženy, muži, mladší veteráni)
12:30 HOD. – START PEKLÁK CHALLENGE 2017 (kategorie bez omezení)
13:30 HOD. – VYHLÁŠENÍ VÝSLEDKŮ

Bliží informace najdete na webovýh stránkách závodu

Přidej svou zkušenost nebo doplň informace

Odpovídáte na komentář: