Drsná dráha bojovníka hlavní výzvou Army Runu ve Vyškově

Drsná dráha bojovníka hlavní výzvou Army Runu ve Vyškově

Extrémní překážkový závod Army Run rozhodně není závodem pro slečinky a slabší povahy. Kdo chce poznat své fyzické i psychické limity, nesmí vynechat 22. července Army Run ve Vyškově.

Na výběr bude z tratí Major a General

Po zdařilé letošní premiéře na Hluboké, kdy sice vládlo chladné a mokré počasí, ale všichni si překážky a trať pochvalovali, míří Army Run na Moravu. Pro většinu vyznavačů nejoblíbenějšího extrémního překážkového běhu v České republice nastává toužebně očekávaný okamžik. V sobotu 22. července se poběží ve Vyškově ve Vojenském újezdu Březina hned dvě tratě – Major (10 km a minimálně 40 překážek) a General (15 km a minimálně 60 překážek).

Podívejte se na další fotografie k článku…

Hlavním lákadlem je originální vojenská dráha bojovníka

Hlavní lákadlem obou vyškovských závodů je originální vojenská dráha bojovníka, na které jsou drilováni všichni armádní profesionálové. Těžko si lze představit komplexnější zkoušku vlastní fyzické připravenosti. Dráha bojovníka je dlouhá cca 1 500 metrů a nabízí všechno, co dokonale prověří schopnosti a dovednosti každého účastníka. Navíc je už dnes jedním ze symbolů Army Runu, protože spojuje svět vyznavačů extrémních překážkových běhů a profesionálních vojáků.

Jedná se o hlavní závodu seriálu ARMY RUN, který se koná ve vojenském újezdu Březina u Vyškova. Více informací o ARMY RUN Vyškov najdete v termínovce.

„Dráha bojovníka je naprosto jedinečná záležitost, které se něco jen tak nevyrovná. Myslím, že jsme jediný závod, který má dráhu bojovníka na své trati. Jsme nesmírně rádi, že se nám opět podařilo dostat dráhu bojovníka do trasy Army Runu, za což patří obrovský dík Armádě České republiky a Vojenskému újezdu Březina. Ohlasy závodníků z předchozího ročníku i zájem o start v letošním roce jasně ukazují, že dráha bojovníka nenechá nikoho v klidu a je jednou z největších výzev pro naše běžce,“ říká organizátor závodu Ondřej Kodeš.

Na závodníky čekají krásné lesní úseky a celá řada nových překážek

Hlavní tíha odpovědnosti za překážky leží na kolegovi Ondřeje Kodeše Jiřím Chrtovi. „Závod samozřejmě není jen o dráze bojovníka. Celý Vojenský újezd Březina skýtá skvělé možnosti pro velice atraktivní trať a překážky. Zatímco na Hluboké byla v hlavní roli voda, ve Vyškově nás čekají krásné lesní úseky a vedle dráhy bojovníka i další objekty, které známe z armádního prostředí. Pro závodníky chystáme celou řadu nových překážek a jak už je pro Army Run typické, nebudou chybět ani tzv. psychické překážky. Víc prozrazovat nebudu, protože účastníci Army Runu mají rádi překvapení a dokonce se ani dopředu po konkrétních překážkách nepídí.“

Specialitou Army Runu jsou také už zmiňované psychické překážky

Obvyklou záležitostí je snědení živého červa nebo orientace v opuštěném, potemnělém domě. Právě psychické překážky dávají běžcům mnohdy zabrat více než standardní překážky, u kterých rozhoduje fyzička nebo šikovnost. A navíc se na psychické překážky nedá dopředu moc připravit. Kdo si ale není jistý, že Army Run zvládne, může si překážky a zkrácenou modelovou trať vyzkoušet každou sobotu v Praze v Divoké Šárce na speciální dráze v programu Army Run Drill.

„Často čelíme otázkám zájemců, jestli závod Army Runu zvládnou. My jim na to ale neumíme dát odpověď, protože neznáme jejich připravenost. Všechno si ale mohou vyzkoušet při tréninkovém programu Army Run Drill, kde jim spolu s profesionálními vojáky poradíme, jak se na Army Run nachystat a jak si poradit s překážkami. Pak každý pozná, jestli Army Run zvládne nebo ne,“ vysvětluje Ondřej Kodeš.

Níže se můžete podívat na video upoutávku

Přidej svou zkušenost nebo doplň informace

Odpovídáte na komentář: