Přijďte si užít Vyhlídkový běh kolem Černé

Přijďte si užít Vyhlídkový běh kolem Černé

Pokud ještě nemáte program na sobotu 7. října, můžete vyzkoušet 3. ročník Vyhlídkového Běhu kolem Černé, který má vždy každý rok pro účastníky přichystáno něco nového, i letos se můžete těšit na překvapení.

Novinkou je Dětský vyhlídkový běh

Kromě dětských tratí od 50 m po cca 1 km pořadatelé přichystali i Dětský vyhlídkový běh na 2,5 km nebo 5 km, který vede po tak nádherné trati, že pořadatelé uvažují o tom, že si ho budou moci zaběhnout i dospělí.

Podívejte se na další fotografie k článku…

Pro dospělé je tradičně připravená vyhlídková trasa dlouhá 18,6 km, kterou letos běžci můžou poprvé absolvovat ve 2 člených štafetách, nebo si zaběhnout jen první polovinu závodu – tedy cca 9,6 km. Trať vede přes několik místních vyhlídkových míst, většinou po silnici, místy v terénu a je velmi dobře značená. Na trati hlavního závodu pořadatelé připravili několik zvláštních kategorií – Bosé nohy i Bosé boty a také Nejrychlejší muž a nejrychlejší žena z Černé.

Jedná se převážně o silniční závod, který vede po vyhlídkových místech okolím Černé v Podšumaví. Více informací o Vyhlídkovém běhu kolem Černé najdete v termínovce.

Cílem závodu je ukázat, že i mimo sezónu je v okolí Černé velmi hezky a příjemně

Termín 1. sobota v říjnu byl zvolen záměrně, protože po několik posledních let zde touto dobou ještě není sníh. Závody se však budou konat za každého počasí. Díky místnímu sboru dobrovolných hasičů účastnící můžou využít luxusní zázemí v hasičárně, kde je teplo i v případě nepřízně počasí.

V cíli se podává teplý čaj a občerstvení z kuchyně místních žen. Na trati máme 2 občerstvovací stanice – jedna na cca 8 km a druha na cca 12km. O příjemnou atmosféru se postará moderátor. Navíc, pokud přijedete s celou rodinou, můžete využít služby hlídání dětí. Minulý rok k nám zavítalo kolem 70 dětí a stejně jako vloni, máme pro prvních 100 dětí připravené medaile.

Ambasadorem celé akce je Jan Řehula – olympionik ze Sydney

Závod se koná pod záštitou obce Černá v Pošumaví za podpory místních občanů a nadšených přátel Vyhlídkového běhu kolem Černé. Ambasadorem celé akce je Jan Řehula – bronzový triatlonista z olympiády v Sydney, jeho triatlonová akademie nám pomáhá i s organizací, podporu nám slíbil i Kerteam a atletický manažer Zdeněk Simon. Zapojilo se i několik dalších přátel a spoustu nadšenců, bez kterých by tento závod neměl to své kouzlo, které zaručené má.

Pořadatelé Vás tímto zvou na tento pěkný závod – vychutnejte si pohled na největší vodní plochu Lipenské nádrže – i mimo sezónu je v Černé a jejím okolí krásně.

Níže můžete shlédnout video z loňského ročníku

Přidej svou zkušenost nebo doplň informace

Odpovídáte na komentář: