Máte rádi čerty? Čertovskej Winter Trail je to pravé pro vás!

Máte rádi čerty? Čertovskej Winter Trail je to pravé pro vás!

Běháte rádi pěknou krajinou? Nejraději v terénu? Uvítáte nějakou přírodní či kulturní zajímavost po cestě? Oceníte rodinnou atmosféru a zpestření běžeckého závodu o něco navíc? Vyzkoušejte 25. listopadu Čertovskej Winter Trail.

Pořadatelé navazují na Čertovskej ultratrail, závod na 66,6 km, který úspěšně pořádali v červnu. Nyní pro vás připravili takzvaného “zimního půlčerta” (33,3 km). Bude se jednat opět o terénní běh, na trati bude minimum asfaltu, spousta různých lesních cest, cestiček až neznatelných pěšinek, méně nudných rovinatých přeběhů a více kopců a kopečků. Na programu je také kratší verze na 16,6 km.

Podívejte se na další fotografie k článku…

Na trati se rozhodně nudit nebudete

Startuje se na Hamru na Jezeře a postupně vybíhá až na Jelení vrchy s barevnými listnatými lesy a se skalními útvary. Před první občerstvovačkou čeká skalnatý kopec Dlouhý kámen s krásnými výhledy nejen zpět na Jelení vrchy, ale také na Ralsko a Bezděz. Po pár kilometrech se pak trať dělí ve Skalním divadle a závodníci na krátké trati směřují přímo na hrad Děvín. Ti ostatní vybíhají opět na kopec, kde je čeká vyhlídka V Břízkách s úchvatnými výhledy nejen na kopce nad Hamerským jezerem a s Ralskem v pozadí, ale také na celý Ještědský hřeben. Odtud jen seběhnout pod Kavčí skálu, kde na závodníky bude čekat další občerstvovačka.

Jedná se o terénní běh v kopcích a kopečkách  a mezi skalami v okolí Hamru na jezeře. Více informací o Čertovském Winter Trailu najdete v termínovce.

A opět stoupáme, a to na Ocasovský vrch, abychom pak seběhli pod Horku, vysápali se na ní, přeběhli Holičský vrch a absolvovali prudký výstup na Lázeňský vrch. Odměnou pak je pohled z Krásné vyhlídky. Z té sbíháme opět na občerstvovačku pod Kavčí skálou. Už jen pár kilometrů do cíle, ale ještě zdaleka není konec. Nejdřív si odpočineme podél Hamerské strouhy, všimneme si Chrastenského vodopádu a pak již hledíme vzhůru a stoupáme po ostrém hřebeni Chrastenského vrchu. Na závěr si ještě vyběhneme na zříceninu hradu Děvín. Pak už jen příjemný doběh po úbočí Hamerského Špičáku a podél Hamerského jezera do cíle.

O závodníky bude skvěle postaráno

Na trase závodu budou připraveny 3 občerstvovací stanice s dostatkem jídla i pití(voda, iontový nápoj, cola, teplý nápoj, pivo, ovoce, rozinky, slané oříšky, domácí koláče, chleba se sádlem, polévka, sůl). Další občerstvení bude v cíli (polévka, hlavní jídlo, alko/nealko pivo, limo, svařák, čaj), to mají závodníci se svým doprovodem hrazeno v rámci startovného.

Trasa závodu bude pečlivě značena vlastním značením (“mléko”, šipky). Pro závodníky bude připravená mapa trasy s popisem, takže se rozhodně neztratíte.

Každý závodník dostane ve svém startovním balíčku mimo jiné sportovní čelenku s čertovským logem závodu. Závodníci, těšíme se na všechny čerty a čertice! V cíli je oceníme drobným dárkem. Zároveň vyhlásíme NEJčerta nebo čertici.

Vezměte s sebou celou rodinu!

Centrum dění a cíl závodu je v Hamru na Jezeře, oblíbené rekreační oblasti. V okolí je řada přírodních i kulturních památek (např. průrva řeky Ploučnice, hrady Ralsko, Stohánek či Děvín). Doporučujeme, vezměte s sebou celou rodinu a pošlete je na výlet na některé ze zajímavých míst na trati (např. Skalní divadlo, Kavčí skálanebo Děvín). Uvidí některá z pěkných míst na trati a budou vás moci povzbudit. Rádi jim na prezentaci poradíme, kam se vypravit. Přijeďte na náš závod s celou rodinou!

Přidej svou zkušenost nebo doplň informace

Odpovídáte na komentář: