Na český trh přichází nová značka Columbia Montrail

Na český trh přichází nová značka Columbia Montrail

Již známá značka Columbia přichází na trh s novou značkou Columbia Montrail určenou pro běhání v terénu. V podzimní kolekci navíc představuje nové technologie.

Columbia Montrail představuje komplexní produktovou řadu běžeckého vybavení vyvinutou pro nejlepší výkon a pohodlí při běhu v terénu a v extrémních podmínkách jaké mohou potkat běžce v horách. Vznikla kombinací zkušeností a dobrého jména společnosti Montrail v oblasti trail runningu a inovativního produktového designu společnosti Columbia. Výsledkem je kolekce sportovního vybavení pro běh v terénu. Značka se zaměřuje jak na běžeckou obuv, tak i na běžecké oblečení a představuje své technologie, které v produktech využívá.

Technologie používané v trialových běžeckých botách Columbia Montrail

FluidFoam – skvělé odpružení a tlumení nárazů

FluidFoam je pěna použitá v mezipodešvi bot. Nejedná se o žádný gel, airbag nebo plastové části, ale je to jen čistá, hbitě reagující pěna od špičky až po patu. Není to jen EVA – dle výrobce je to EVA prodchnuta vědou. FluidFoam nabízí o 17 % větší odpružení, než běžná EVA a pomocí polyolefinového elastomeru (POE) poskytuje absorpci nárazu a trvanlivější odpružení. Prostřednictvím blokového kopolymeru olefinu (OBC) rovněž zajišťuje lepší návratnost energie.

Prohlédněte si i další fotografie k článku…

FluidGuide – parťák pro maximální stabilitu

Fluid Guide je materiál v mezipodešvi, který se přizpůsobuje stále se měnícímu terénu. Zajišťuje stabilitu chodidla a díky různým hustotám materiálu dochází k elimininaci tvrdých lepených spojů jednotlivých částí mezipodešve. Díky tomu je zajištěn hladký přechod. Podpora, kterou dle potřeby poskytuje, umožňuje prostřednictvím odpružené i podporu poskytující mezipodešve přirozené a vyvážené tempo.

Vibram Megagrip – optimální kombinace stability a flexibility

Vibram Megagrip je podrážka, která zajišťuje přilnavost k mokrým i suchým povrchům. Nabízí optimální kombinaci stability a flexibility. Columbia Sportswear se při vývoji této technologie spojila se společností VIBRAM a nabízí tuto hyperfunkční gumovou podrážku u vybraných modelů bot.

Vibram Mont – zajištění maximální opory a výdrže

Vibram Mont je technologie, která byla ověřena na nejvyšších vrcholcích světa. Funkční i v extrémně nízkých teplotách. Pevnější základ pro maximální oporu a výdrž. Columbia Sportswear se při vývoji této technologie spojila se společností VIBRAM a nabízí tuto hyperfunkční gumovou podrážku u vybraných modelů bot.

OutDry Extreme – voděodolná a prodyšná membrána

OutDry Extreme je membrána využívaná ve svršku boty zaručující naprostou voděodolnost a zároveň prodyšnost. Ve vybraných modelech bot nabízí pokročilé řešení, díky kterému bude chodidlo v suchu i v těch nejextrémnějších podmínkách.

A jaké jsou hlavní novinky běžeckých bot?

Columbia MONTRAIL CALDORADO II

Columbia MONTRAIL CALDORADO II představují univerzální „krosovky“ vhodné jak na trénink tak i závody. Právě při terénních ultra závodech a trailovém běhu běžci ocení ideální kombinaci lehké váhy, pružnosti, opory a trakce. Perfektní střih je jedním z hlavních benefitů boty. Bezešvý svršek s pěnovým límcem a zesílenou špičkou zajistťuje pohodlí a ochranu. V mezipodešvi je použita technologie FluidFoam a celogumová vnější podrážka s ochranou TrailShield zaručí spolehlivou trakci v jakémkoliv terénu. K dispozici je v dámském i pánském provedení.

Columbia MONTRAIL TRANS ALPS F.K.T.

Columbia Montrail Trans Alps F.K.T. jsou určeny horským běžcům. Díky vynikající trakci a nově i ochraně proti oděru a promokavosti svrchní části poskytují při běhu v horském terénu velkou podporu. Konstrukce svrchní části boty je bezešvá. Prodyšnost zaručuje síťovina, která je zároveň posílena, aby se při zátěži v terénu netrhala. Zesílená ochrana je i v oblasti palce a paty. Novinkou je extrémně lehký F.K.T. jazyk, díky kterému bota na noze skvěle sedí. Mezipodešev je vybavena výjimečným odpružením FluidFoam. Celogumová vnější podrážka s technologií TrailShield zajišťuje i díky snížené hmotnosti a neohebnosti optimální oporu při běhu v náročném terénu. K dispozici je v dámském i pánském provedení.

Prohlédněte si i další fotografie k článku…

Columbia MONTRAIL CALDORADO II EXTREME

Trailová obuv Columbia MONTRAIL CALDORADO II je vhodná jak na trénink tak i závody. Právě při terénních ultra závodech a trailovém běhu běžci ocení ideální kombinaci lehké váhy, pružnosti, opory a trakce. Nepromokavý bezešvý svršek s pěnovým límcem a zesílenou špičkou zajisťuje pohodlí a ochranu. V mezipodešvi je použita technologie FluidFoam a celogumová vnější podrážka s ochranou TrailShield. Jedná se o ideální kombinaci podpory, trakce a odpružení, která je doplněna voděodolnou, avšak prodyšnou úpravou do extrémního počasí. K dispozici je v dámském i pánském provedení.

O značce Columbia

Columbia, vlajková loď mezi značkami společnosti Columbia Sportswear Company se sídlem v Portlandu ve státě Oregon v USA, vytváří inovativní výrobky pro outdoorové nadšence již od roku 1938. Columbia se stala přední globální značkou díky tomu, že dokázala zhmotnit nadšení společnosti pro venkovní aktivity do podoby technologií a odolných výrobků, které udržují zákazníky v teple, suchu, chladu a chráněné po celý rok. Boty a běžecké oblečení můžete zakoupit ve značkových prodejnách Columbia v Praze, Brně,  Olomouci a dále na prodejnách Sanasport a Sportisimo. Pro více informací navštivte prosím internetovou stránku společnosti na adrese www.columbia.com.

Přidej svou zkušenost nebo doplň informace

Odpovídáte na komentář: