Eva Vrabcová Nývltová zaběhla ženský rekord RunTour, uspěl i Kreisinger + FOTKY KE STAŽENÍ ZDARMA

Eva Vrabcová Nývltová zaběhla ženský rekord RunTour, uspěl i Kreisinger + FOTKY KE STAŽENÍ ZDARMA

Jen dva týdny po zdolání mužského rekordu RunTour, jsme se dočkali nového vedoucího času mezi ženami. Postarala se o něj česká běžecká suverénka Eva Vrabcová Nývltová. Ta jen o dvě vteřiny nepřekonala hranici 33 minut.

Nejlepší mezi ženami, čtvrtá v celkovém pořadí a čas 33:02 minuty na desetikilometrové trati, takové je vysvědčení české olympioničky, která by si v pomyslné školní stupnici rozhodně zasloužila jedničku s hvězdičkou. Co závod, to vítězství, co běh, to rekordní čas.

„Musím uznat, že mi závěr sezony fámozně sedl. Cítím se skvěle, mám formu a jsem moc ráda, že se mi to daří prodávat i v samotných závodech,“ říkala s úsměvem v cíli sobotní RunTour.

Právě na tento rodinný seriál pro začátečníky nedá v dlouhém kalendáři závodů dopustit. „RunTour je má srdcová záležitost. Právě tady jsem okusila kouzlo běhu. Vždycky se budu moc ráda vracet,“ prozradila s tím, že v příštím roce chce zaútočit na olympiádu v Riu. „Je to můj další velký sen. Právě i podobné běhy mi k tomu pomáhají. Ráda bych se ale nominovala v maratonu.“

Mezi muži a rovněž tedy i celkově byl v Praze nejrychlejší na desítce Honza Kresinger. Ten sice s časem 31:15 minuty neměl šanci překonat rekord RunTour, za kterých zaostal o více než minutu, přesto byl spokojený. „Ještě ve středu to vypadalo, že nebudu moct kvůli zranění přijet, ale povedlo se. Jsem šťastný, že jsem tu mohl mezi takovou masou startovat a vyhrát,“ měl jasno český atlet.

Až za ním do cíle doběhl druhý Pavel Dymák, který si ale díky stříbrné pozici zajistit tučnou prémii pro vítěze celkového hodnocení seriálu. „Moc si toho cením. Honza je pořád trošku jiná liga, porazit se nedal. Já ale svůj cíl splnil,“ culil se v cíli Dymák.

Oficiální fotogalerie od pořadatelů RunTour s fotkami ke stažení

1. fotogalerie

2. fotogalerie

Výsledky:

10 km muži

1. Jan Kreisinger

2. Pavel Dymák

3. Milan Janoušek

10 km ženy

1. Eva Vrabcová Nývltová

2. Ivana Sekyrová

3. Barbora Jíšová

5 km muži

1. Vojtěch Vondra

2. Patrik Vebr

3. Adam Gaura

5 km ženy

1. Nela Küffnerová

2. Denisa Kozáková

3. Egle Uljas

Celkové výsledky zde

Informace o závodu

Přidej svou zkušenost nebo doplň informace

Odpovídáte na komentář: