Trailová premiéra na Vysočině se povedla na jedničku, dlouhou trasu ovládli Dušan Podroužek a Eva Krchová

Trailová premiéra na Vysočině se povedla na jedničku, dlouhou trasu ovládli Dušan Podroužek a Eva Krchová

Nádherné slunečné počasí, ale i pořádný osvěžující déšť ke konci závodu provázel běžce na Milovech, kam letos úplně poprvé zavítal běžecký seriál Běhej lesy. Trasy v oblasti Žďárských vrchů nebyly jednoduché, jelikož Běhej lesy Vysočina vyniká technickými úseky a patří vůbec k těm „nejtrailovějším“ z celé série. .

V sobotu 22. července zažil svou premiéru jeden ze dvou nových závodů seriálu Běhej lesy – Běhej lesy Vysočina. Šlo o netrpělivě očekávanou novinku, Vysočina naplnila kapacity dospělých závodů už měsíc před startem.

Podívejte se na další fotografie ze závodu….

Na startu se také objevil bývalý český reprezentant v běhu na lyžích Martin Koukal

Ve 12:30 vyběhli nejmenší závodníci na trať 500 m. Zaběhla si s nimi i naše nejlepší rychlobruslařka Martina Sáblíková, která poté odstartovala i závody starších dětí. Přesně v 15 hodin vystartovali závodníci na 21 km, patnáct minut po nich vyrazili běžci na kratší 12 km trať. Na startovní čáru se postavil také bývalý český reprezentant v běhu na lyžích Martin Koukal, který patří ke zdejším rodákům. „Využil jsem tu hlavně toho, že to tady dobře znám, takže jsem si oproti některým soupeřům lépe rozvrhl síly. A trať tady je prostě nádherná, trailové úseky po úzkých pěšinách, po kořenech a po skalách jsem si vyloženě užíval“ zhodnotil závod Koukal.

Jedná se o nádherný závod na 12 nebo 21 km, který vede úchvatnou přírodou Žďárských vrchů. Závod je součástí seriálu Běhej lesy. Více informací o Běhej lesy Vysočina najdete v termínovce.

Krátkou trať ovládli Šacl a Maršánová

Dvanáctikilometrovou trať nejrychleji zvládl atlet Jiří Šacl. „Atmosféra závodu byla báječná, nevím moc o lepší. Když jsem dobíhal lidi z kratší trati, všichni uhýbali a povzbuzovali, to bylo super“ chválil si v cíli vítěz, krajan z Nového Města na Moravě. Na druhém místě doběhl Jiří Mareš. Třetí se umístil Martin Pohanka. Mezi ženami byla na 12 km nejlepší Lucie Maršánová z týmu runsport.cz. „Příští týden běžím mistrovství světa do vrchu v Itálii, tak jsem se snažila trochu pošetřit a brala to trochujako trénink. Ale běželo se mi pěkně, závody v terénu se mi letos běhají celkově lépe než na dráze“ řekla v cíli atletka Maršánová. Za sebou nechala druhou Janu Grygarovou. Třetí skončila Tereza Měchurová.

Byl to zábavný závod se skvělou atmosférou

Z dlouhé trati přiběhl mezi prvními Dušan Podroužek, který tak obhájil vítězství z minulého závodu v Lednici. „Dnes to bylo o dost náročnější než naposledy v Lednici. Jak počasí, tak trať. Nahoru, dolu, táhlé kopce a velké dusno. Ale trať byla krásná,“ srovnával Podroužek, který si na Vysočině zopakoval vítězství z Běhej lesy Lednice. Druhý se umístil Petr Hánek. Bronzovou medaili vybojoval Ondřej Vrba. Mezi ženami zvítězila Eva Krchová, která doběhla téměř v závěsu za muži a ženám utekla odeset minut. „Běželo se mi velmi dobře. Byl to zábavný závod, plno lidí po trati, takže to bylo parádní,skvělá atmosféra. Navíc to tady znám, o to víc jsem nadšená“ nechala se slyšet nejrychlejší žena 21 km závodu. Druhá doběhla do cíle Daniela Havránková. Třetí skončila Marcela Rambová.

Seriál pokračuje 12. srpna na Bílé v Moravskoslezském kraji oblíbeným závodem s netradičním intervalovým startem. Registrovat se je možné na www.behejlesy.cz

Výsledky

12 km muži

1. Jiří Šacl  00:46:00

2. Jiří Mareš  00:48:35

3. Martin Pohanka  00:49:04

12 km ženy

1. Lucie Maršánová  00:50:58

2. Jana Grygarová  00:54:46

3. Tereza Měchurová  00:56:17

21 km muži

1. Dušan Podroužek  01:27:42

2. Petr Hének  01:28:34

3. Ondrej Vrba  01:29:03

21 km ženy

1. Eva Krchová  01:30:16

2. Daniela Havránková  01:40:46

3. Marcela Rambová  01:41:58

Celkové výsledky

Přidej svou zkušenost nebo doplň informace

Odpovídáte na komentář: