Blanenská desítka 2017 má účastnický rekord! V cíli byli nejrychleji Abdelkabir Saji a Tereza Jagošová

Blanenská desítka 2017 má účastnický rekord! V cíli byli nejrychleji Abdelkabir Saji a Tereza Jagošová

V sobotu 9.9. 2017 patřilo Blansko inlinistům, koloběžkářům a běžcům všech věkových kategorií. Konal se totiž již 4.ročník Blanenské desítky.  letos přivítala 1152 závodníků, díky kterým padl účastnický rekord!

Enormní zájem nás překvapil a nadchnul

Tak velký zájem organizátory velmi potěšil a hlavně utvrdil v tom, že pořádají kvalitní akci. „Enormní zájem nás překvapil a nadchnul. Zájem nejmenších dětí o 200 m tratě byl tak velký, že se kapacita naplnila již v online registracích.“ uvedl sportovní ředitel závodu Lukáš Olejníček. Blanenská desítka tak pozvedla sportovní úroveň Blanska a stala se největší místní sportovní akcí roku.

Podívejte se na další fotografie ze závodu…

Jako první se postavili na start inlinisté

Závodilo se ve třech disciplínách, na inlinech, v koloběhu a běhu. Jako první se postavili na start inlinisté. Desetikilometrová trať byla každoročně pod nadvládou brněnských zeber a ani letos tomu nebylo jinak. Mužům opět dominoval Štěpán Šváb, který si zapsal třetí vítězství v řadě, a to dokonce v novém traťovém rekordu 17:18“. Na druhém místě dojel Filip Zezula, třetí byl Richard Kudělásek. Všichni tři kluci jsou týmoví parťáci z Bruslárna.cz.

Jedná se o oblíbený silniční závod, který se koná v Blansku. Více informací o Blanenské desítce najdete v termínovce.

Ženskou kategorii opanovaly sestry Korvasovy. Pro vítězství si dojela Lucie,v čase 19:14“, tu doplnila na druhém místě Veronika. Na bronzové pozici dojela Eliška Salčáková. Vítězné trio je stejně jako v mužské kategorii z jednoho týmu, tentokrát z IN-LINE VESELÍ.

Úžasnou podívanou představil závod v koloběhu

Úžasnou podívanou představil závod v koloběhu, kde se na start hlavního závodu postavila světová špička z týmu Ultima K. Lap. Michal Kulka a Tomáš Pelc, kteří letos objeli celou trasu Giro dItalia na koloběžkách. V těsném souboji nakonec vyhrál Michal Kulka, který tak v čase 20:42“ vybojoval již třetí vítězství na Blanenské desítce. Na třetím místě dojel Jan Pavel, z týmu Bez Pedálů.

Napínavý finiš předvedly také ženy, kde se vítězkou nakonec v čase 24:03“ stala Alena Legátová z týmu KOBRA. Dokázala porazit i loňskou vítězku Šárku Waldhauserovou z Bokolobka týmu Ostrava. Na třetí pozici dojela Blanka Bucňáková z týmu BKG.

Hlavní závod v běhu na 10 km nejrychleji zaběhli Saji a Jagošová

Přes 100 sportovců vyběhlo na nesoutěžní ALPA běh na 1 km a přesně v 15 hodin odstartoval hlavní běžecký závod na 10 km a zároveň i štafetový závod 2 x 5 km. Ideální teplotní podmínky přály rychlým časům, ty ale zhatil protivítr v protější rovince. I přes to padly skvělé časy. Svůj běžecký um zde předvedl suverén Abdelkabir Saji, Maročan žijící v Česku. Ten před sebe nikoho nepustil a s přehledem zvítězil v čase 32:06“. Na krásné stříbrné pozici, v čase 33:10“, doběhl loňský vítěz a letošní mistr ČR ve skymaratonu Jiří Čípa. Bronz získal v čase 34:04“ brněnský triatlonista a letošní mistr ČR v olympijském triatlonu František Kubínek.

V ženské kategorii vybojovala hattrick Tereza Jagošová, která si zde zároveň vylepšila svůj čas na 39:30“. Stříbrná doběhla v čase 40:40“ slovenská závodnice Patrícia Puklová. Bronz získala v čase 41:26“ Lenka Kohnová.

Závodníci byli v napětí do poslední chvíle, kdy je čekala účastnická tombola o ceny v hodnotě bezmála 20 tisíc korun. Tou hlavní byla koloběžka Crussis. Takovou šanci vyhrát si nikdo nechtěl nechat utéct.

Sportovní úspěchy, hodnotné ceny a originální dětské perníkové medaile opět vykouzlily úsměvy a radost na mnohých tvářích. „Musíme poděkovat hlavně našim partnerům, kteří v nás vkládají důvěru a podporují nás. Pak můžeme tvořit takto úžasnou a ještě lepší Blanenskou desítku, jako byla ta letos.“ říká Tomáš Mokrý, ředitel závodu.

Výsledky běhu na 10 km

Muži

1. Abdelkabir Saji  00:32:06

2. Jiří Čípa  00:33:10

3. František Kubínek  00:34:54

Ženy

1. Tereza Jagošová  00:39:32

2. Patrícia Puklová  00:40:40

3. Lenka Kohnová  00:41:26

Celkové výsledky

Přidej svou zkušenost nebo doplň informace

Odpovídáte na komentář: