Teplický zimní půlmaraton ovládli Zdeněk Dokulil a Pavla Voborníková + FOTKY ÚČASTNÍKŮ KE STAŽENÍ

Teplický zimní půlmaraton ovládli Zdeněk Dokulil a Pavla Voborníková + FOTKY ÚČASTNÍKŮ KE STAŽENÍ

Tradičně mezi vánočními svátky, 27. prosince, se v Teplicích uskutečnil zimní Teplický půlmaraton. Pořadatelé zvolili stejnou trať jako při letním půlmaratonu v srpnu s tím rozdílem, že start a cíl umístili nyní do Botanické zahrady, kde je lepší zázemí pro pořadatele i samotné běžce.

Hlavní závod měřil něco málo přes 20 km a dostal označení půlmaraton. Druhou soutěžní tratí byl běh na 11 km. Obě tratě byly vypsány i pro závody v canincrossu. Na start všech kategorií se postavilo přesně 101 běžců a běžkyň.

Počasí připomínalo spíše jaro než vánoční období

Teplota se pohybovala okolo 12°C, svítilo sluníčko a nad běžci se rozprostírala polojasná obloha. Takže vánoční a vlastně i zimní období připomínalo opravdu jen datum, kdy se závod konal. Díky tomu se už tak těžká trať stala ještě náročnější, poněvadž toto teplé počasí proměnilo lesní úseky a přebíhající louky v blátivou mazanici.

Úsilí a snaha všech závodníků byla příkladná

Start závodu byl jako obvykle stanoven na 12 hodinu. Každá kategorie startovala opět samostatně po 5 minutách. Jak už jsem uvedl, tak trať obou kategorií byla velmi náročná a všichni zúčastnění museli překonat převýšení 420 výškových metrů. Když si k tomu přičtete i obtížnost lesních úseků, tak všichni, kdo se na start postavili a doběhli do cíle, zaslouží uznání.

V hlavní mužské kategorii na 20 km si nejlépe vedl Zdeněk Dokulil a do cíle doběhl v čase 1:28:11 hodin. Druhé místo patří Janu Žaloudkovi a třetí doběhl Zdeněk Rež. Mezi ženami byla nejrychlejší Pavla Voborníková časem 1:53:54 hodin před Evou Hejnicovou a Dagmar Březinovou. Poloviční závod na 11 km ovládl v čase 47:59 hodin David Janda a v ženské kategorii zase Zuzana Vítková za 1:03:28 hodin.

Pořadatelé těchto závodů, kteří současně pořádají i závody na Moldavě, udělali zase obrovský kus dobré práce a jejich snaha přitáhnout lidi k běhání, díky těmto závodům, je příkladná.

Fotogalerie s fotkami účastníků ke stažení zdarma

1. fotogalerie – zázemí + starty

2. fotogalerie

3. fotogalerie

Výsledky v hlavních kategoriích:

Půlmaraton – muži:

1. Zdeněk Dokulil

2. Jan Žaloudek

3. Zdeněk Rež

Půlmaraton – ženy:

1. Pavla Voborníková

2. Eva Hejnicová

3. Dagmar Březinová

11 km – muži:

1. David Janda

2. Karel Findrik

3. František Vodička

11 km – ženy:

1. Zuzana Vítková

2. Olga Hlavsová

3. Martina Zemanová

Celkové výsledky zde

Přidej svou zkušenost nebo doplň informace

Odpovídáte na komentář: