Pilsen Trail 2016 zahájen prvním závodem na Krkavci – prvenství pro Strakovou a Herejta

Pilsen Trail 2016 zahájen prvním závodem na Krkavci – prvenství pro Strakovou a Herejta

První dubnovou sobotu se za slunečného počasí konal první letošní závod seriálu Pilsen Trail. Tento seriál běhů v přírodě se v letošním roce skládá ze třech závodů: Krkavec (2.4.), Letkovská čtyřicítka (4.6.) a Radeč maraton (12.11.).

Pilsen Trail Krkavec přilákal přes 130 závodníků, kteří změřili síly na dvou technických tratích: 23km a 42,5km. Závodníci si užívali singletrack podél Berounky, výběh na Chlum a maratonci navíc ještě krásy krkaveckého lesa včetně výběhu až na Krkavec. Zázemí závodu poskytl autokemp Bolevák (Ostende) v Plzni.


Maraton na Krkavec pro Annu Strakovou a Petra Herejta

Na hlavních maratonských tratích zvítězili Petr Herejt (Plzeň) v čase 3:11:21 a Anna Straková (Czech Skyrunning Team) – 3:18:13. Petr Herejt dokázal vystupňovat tempo a v záverečném osmikilometrovém seběhu z Krkavce předběhl od startu vedoucího Jiřího Bouchala (KOS Slavia Plzeň) a Jana Ďuka (Hi-sport). Anna Straková zvítězila s velkou převahou před druhou Petrou Kavijovou (Atletika Klatovy) a Štěpánkou Herradovou (Plzeň). Kvalitu výkonu Anny Strakové dokládá její celkové čtvrté místo na maratonu v absolutním pořadí mezi muži!

23km trail podél Berounky ovládl Tomáš Eisner a Hana Kolářová

Na 23km trati vedoucí ve stráních podél Berounky od startu dominovalo duo Tomáš Eisner (Pilsenman Club) a Tomáš Bystřický (Salomon – Suunto / Wild Runners). Nakonec vítězný Tomáš Eisner (1:30:28) porazil Tomáš Bystřického o 1:28. Na třetím místě finišoval Štěpán Rapp (HPI-CZ), zároveň vítěz kategorie nad 40 let. V ženách si pro vítězství doběhla Hana Kolářová (Starý Plzenec) v čase 1:53:56 před Kristýnou Junkovou a Pavlou Hyťhovou.

Výsledky:

Muži 42,5 km

1. Petr Herejt

2. Jiří Bouchal

3. Jan Ďuk

Ženy 42,2 km

1. Anna Straková

2. Petra Kavijová

3. Štěpánka Herradová

Muži 23 km

1. Tomáš Eisner

2. Tomáš Bystřický

3. Štěpán Rapp

Ženy 23 km

1. Hana Kolářová

2. Kristýna Junková

3. Pavla Hyťhová

Celkové výsledky zde

Informace o závodu

Přidej svou zkušenost nebo doplň informace

Odpovídáte na komentář: