Jablonecký běh “ Do Pohody“ se stal kořístí pro Honzu Mrázka a Terezu Zuzánkovou

Jablonecký běh “ Do Pohody“ se stal kořístí pro Honzu Mrázka a Terezu Zuzánkovou

V Jablonci nad Nisou se v sobotu 23. dubna již pošesté běhalo do pohody. Závodu s názvem Eleven Jablonecký běh „Do Pohody“ se zúčastnilo na sedm stovek běžců a běžkyň z mnoha koutů celé ČR.

Závodilo se v mnoha kategoriích od předškoláků až po veteránské kategorie

Hlavní závod startoval na louce u 1. Jablonecké předhady naproti městské hale. Trať závodu byla mírně zvlněná a vedla nejen po asfaltu, ale i po písčitých cestách a po trávě. Běželo se kolem 1. Jablonecké přehrady po okruhu dlouhém 3340m. Počasí bylo spíše chladnější, což ale pro vytrvalostní běhy bývá kolikrát výhodou.

V hlavním závodě na 10 km nakonec zvítězil s výkonem 33:40.8 Jan Mrázek (Salomon/Beermental team) před Lubošem Gaislem (Eleven run team), který si doběhl pro čas 34:18.1. Jako třetí doběhl David Pecina (Eleven run team), který cílovou čárou proťal v čase 34:42.48.

V závodě žen opět dominovala domácí Tereza Zuzánková (Eleven run team), která zvítězila s časem 39:10.2. Se ztrátou necelých dvou minut druhou příčku vybojovala Lucie Vavrušková, která doběhla s náskokem 22 vteřin  před třetí Simonou Jiřičkovou (SKI Jilemnice).

Kromě hlavního závodu byl na programu i „Eleven Zkus klus“ a štafety

Kromě hlavního závodu byl na programu i běh pro Hobby závodníky pod názvem „Eleven Zkus klus“, který spočíval v oběhnutí jednoho okruhu kolem 1. Jablonecké přehrady. V mužích na této trati kraloval Zbyšek Lhota, v ženách pak Hana Randáková. Pro milovníky týmových běhů byly vypsány i 3-členné štafety, a to v kategoriích „Open“ v libovolném složení, „Firma“ pro zaměstnance jedné firmy a „Rodina“ pro rodinné příslušníky. Vyžití našly také děti, které si mohly poměřit své síly na tratích od 300 m po 1800 m.

Samotný závod probíhal v příjemné atmosféře pohodově naladěných závodníků a diváků. Závod je zařazen do seriálu „O krále a královnu přehrady“, který kromě běhu zahrnuje i plavání.

Výsledky:

10 km muži

1. Jan Mrázek

2. Luboš Gaisl

3. David Pecina

10 km ženy

1. Tereza Zuzánková

2. Lucie Vavrušková

3. Simona Jiřičková

„Eleven Zkus klus“ muži

1. Zbyšek Lhota

2. Vojtěch Galáč

3. Pavel Pirkl

„Eleven Zkus klus“ ženy

1. Hana Randáková

2. Denisa Folková

3. Anna Samešová

štafety OPEN

1. Absinthi

2. Opozdilci

3. SMT

štafety FIRMa

1. CELTIMA, s.r.o.

2. CarTec Liberec

3. Laird, s.r.o.

štafety RODINA

1. O ́STYLE FOOTBIKE TEAM

2. Preisler-team

3. Zahájníci

Celkové výsledky zde

Informace o závodě

Přidej svou zkušenost nebo doplň informace

Odpovídáte na komentář: