Karlštejn zažil skvělou běžeckou sobotu, dlouhou trasu ovládli Vokrouhlík a Churáňová + FOTKY ZÁVODNÍKŮ ZDARMA KE STAŽENÍ

Karlštejn zažil skvělou běžeckou sobotu, dlouhou trasu ovládli Vokrouhlík a Churáňová + FOTKY ZÁVODNÍKŮ ZDARMA KE STAŽENÍ

Fantastická atmosféra, počasí tak akorát, všechny závody vyprodané. Tak by se dalo charakterizovat sobotní běžecké odpoledne v lesích a na loukách u Karlštejna, kde se konal druhý závod letošního seriálu Běhej lesy.

Běžci si mimo jiné užili lom Velká Amerika, který činí tento závod unikátním

Běžci se v druhém závodě seriálu Běhej lesy podívali do lesů a luk českého krasu a užili si výhledy na Karlštejn, dlouhé rozkvetlé louky, ale i lom Velká Amerika, který činí tento závod unikátním. Pouze u příležitosti závodu Běhej lesy Karlštejn se otevřely dveře tunelu do vápencového lomu Velká Amerika a běžci tak měli šanci proběhnout se místem, které je jinak veřejnosti nepřístupné.

Dětské závody byly nakonec rozděleny do pěti samostatných závodů dle věkových kategorií. Přes dvě stovky malých běžců si zaběhaly po měkkém povrchu na 500 metrech nebo 1 kilometru. V 17:30 pak následovaly dospělé závody, které odstartovala nejlepší česká lyžařka Šárka Strachová hned po tom, co rozdala několik podpisů a fotek u autogramiády. Nejprve vyrazili na trasu ti z delší 19kilometrové trasy, po patnácti minutách vystartovali ti, kteří dali přednost kratší 12kilometrové variantě.

Krátkou trať ovládli Lhota a Havránková

První protl cílovou pásku Zbyšek Lhota, který si tak vyběhl už druhé vítězství v letošním seriálu. „Skvělé to bylo, tahle trať je prostě bombová. Miluju terén, běhám v horách, takže mi to opravdu sedlo. K tomu ještě parádní organizace a počasí. Fakt skvělé.“ Zbyšek plánuje zaútočit na vítězství i na dalších závodě v Brdech. „Už se těším na Brdy, plánuju oběhnout celý seriál Běhej lesy, takže se ještě uvidíme“ řekl nadšený vítěz v cíli. Přesně minutu po něm doběhl Radek Adamec. Pro třetí místo si doběhl Lukáš Pazdera.

Mezi ženami si pro vítězství na krátké trase doběhla Daniela Havránková, pro kterou to byl úplně první závod seriálu. „Běželo se mi moc hezky. Stihla jsem se přihlásit na poslední chvíli ještě před tím, než se závod vyprodal, a byla jsem velmi příjemně překvapená. Tušila jsem, že to bude pěkný závod, ale že až tak! To mi vyrazilo dech,“ řekla nadšeně vítězka v cíli. „Normálně totiž neběhám krosy, nemám ráda kopce, ale tyto výhledy a přírodní scenérie mi doslova osvěžily nohy a vůbec mi to nevadilo.“ Po Daniele Havránkové doběhla o více než dvě minuty později do cíle Barbora Kožnarová a Tereza Měchurová vybojovala bronz.

Dlouhá trasa v podání Vokrouhlíka a Churáňové

Na delší trase doběhl do cíle jako první Michal Vokrouhlík, který se hned po doběhu svalil v cíli a chvíli chytal dech. „Byl to hodně náročný závod, ale moc krásný. Místy jsem se i stihl dívat kolem a opravdu krásná trasa. Chvíli jsem běžel sám, pak jsem se držel skupinky a nakonec jsem to do cíle dosprintoval,“ popsal nám své dojmy v cíli vítěz Michal Vokrouhlík, který doběhl před druhým Martinem Nývltem pouze o dvě sekundy. Bronz na dlouhé trase vybojoval Martin Fibrich.

Mezi ženami obhájila loňské vítězství Radka Churaňová, která měla výhodu oproti soupeřkám a trasu znala už z loňska. Druhá doběhla Svatoslava Kacířová a třetí příčku obsadila Lenka Smutná Polachová.

Na závod Běhej lesy Karlštejn se přijela podívat i slalomářka, mistryně světa Šárka Strachová. Původně měla vyběhnout i na kratší trať, bolavé koleno ji s ohledem na trénink na trať nepustilo. Zvolila proto náhradní program: oba závody startovala a byla fandit i přímo ve Velké Americe. „Je to moc pěkný závod, skvělá atmosféra. Na všech bylo vidět, že si tu užili,“ hodnotila Strachová.

Seriál Běhej lesy pokračuje za měsíc – přesně 23. července – v Brdech. I tam na závodníky čeká unikátní trať v CHKO a navíc v místech, která se veřejnosti otevřela teprve na začátku letošního roku. Více než tři čtvrtiny startovních čísel jsou už teď pryč, registrace je možná na www.behejlesy.cz.

FOTOGALERIE S FOTKAMI ÚČASTNÍKŮ ZDARMA KE STAŽENÍ

Zde najdete fotogalerie s fotkami závodníků od fotografky Barbory Fialové

1. Fotogalerie – start 19 km

2. Fotogalerie – start 12 km

3. Fotogalerie – start 12 km, 2. část

4. Fotogalerie – 11. a 18. km , 1. část

5. Fotogalerie – 11. a 18. km, 2. část

6. Fotogalerie – 11. a 18. km, 3. část

7. Fotogalerie 11. a 18. km, 4. část

8. Fotogalerie 11. a 18. km, 5. část

9. Fotogalerie – 11. a 18. km, 6. část

10. Fotogalerie – 11. a 18. km, 7. část

11. Fotogalerie – 11. a 18. km, 8. část

Výsledky

12 km muži

1. Zbyšek Lhota

2. Radek Adamec

3. Lukáš Pazdera

12 km ženy

1. Daniela Havránková

2. Barbora Kožnarová

3. Tereza Měchurová

19 km muži

1. Michal Vokrouhlík

2. Martin Nývlt

3. Martin Fibrich

19 km ženy

1. Radka Churáňová

2. Svatoslava Kacířová

3. Lenka Smutná Polachová

Celkové výsledky zde

Informace o závodu

Přidej svou zkušenost nebo doplň informace

Odpovídáte na komentář: