Hübl a Slavíková vyběhli nejrychleji z golfového obrazu v Motole + FOTKY ZÁVODNÍKŮ ZDARMA KE STAŽENÍ

Hübl a Slavíková vyběhli nejrychleji z golfového obrazu v Motole + FOTKY ZÁVODNÍKŮ ZDARMA KE STAŽENÍ

Téměř tři stovky běžců zahájily prázdniny na golfovém hřišti v Praze Motole v atmosféře z obrazů Tomáše Bíma. Vítěz Radek Hübl si ochutnal terén na podzimní republikový šampionát v krosu a vítězka Eva Slavíková si jen na dohled z okna svého bytu léčila nechuť ke kopcům.

Čtvrtý díl letošního Kilpi Trail Running Cupu přinesl účastníkům zážitek unikátního běžeckého terénu

Čtvrtý díl letošního Kilpi Trail Running Cupu a zároveň pátý závod Pražského běžeckého poháru přinesl účastníkům zážitek unikátního běžeckého terénu. Ten bude letos výjimečně k dispozici dvakrát. Na podzim ještě s mírnějšími kopečky při domácím mistrovství v krosu. Teď v létě ale byl pažit hustší než v obvyklém termínu, kopce zůstaly stejné s celkovým převýšením 250 metrů.

Dlouho jsem si takhle nedal a neužil si to

Držitel mnoha federálních rekordů a olympionik Róbert Štefko doběhl šestý. „Dlouho jsem si takhle nedal a neužil si to,“ říkal spokojeně. „Mám za sebou víc než deset startů na mistrovství světa v krosu, ale na golfovém hřišti jsem nikdy neběžel. Byl to nádherný závod. Přál bych si víc podobných krosů. Takové běhy ti dají hodně síly pak na rovinu.“ A pak ještě ocenil třetího Jana Havlíčka. „Pořád běháš dobře, nejsi tak starý (36 let), můžeš se zlepšovat,“ povzbudil ho. „Jenže já musím vysedávat v práci a s cestou mi to často zabere až dvanáct hodin denně. S tím v týdnu nestíhám moc trénovat,“ krčil rameny znamenitý trailový běžec z Babic.

Plánovala jsem lehce zrychlovat v závěru a to se mi podařilo

Mezi ženami dokonala „pražský“ hattrick (Trail Praha, Škorpilova 14 a Běh přes motolské jamky) Eva Slavíková, celkově 28. „Bydlím asi kilometr odsud. Nebýt toho, ani bych sem nešla, kopce nemám ráda. Ale šlo se mi dobře, plánovala jsem lehce zrychlovat v závěru a to se mi podařilo,“ říkala bývalá závodnice Bíliny. Její vyšvihanou postavičku ocenili i Štefko a spol., ani nepotřebovala tretry… Očekáváná hvězda, bývalá mistryně světa v běhu na 800 metrů Ludmila Formanová, se omluvila pro nachlazení. Měla by velkou honičku!

Bojovalo se o body ve všech věkových kategoriích, třeba dosavadní lídr čtyřicátníků Miroslav Nemšák pro zranění už podruhé chyběl a uvolnil tak trůn.

Běh na 4 km vyhrál 18letý Jakub Stádník, jehož pro běhání získal právě tento závod. Před třemi lety ho jeho táta, asistent režisérů mnoha známých filmů (Tři bratři, Hořící keř, teď čerstvě Pustina) a také Ironman vyslal do boje po ranním telefonu s autorem těchto řádků. „Co děláš? Vezmi kluka a jdeme běžet.“ A tady začal jeho přestup z basketu k atletům Dukly.

Jedna z Bímových litografií s golfovým motivem tu ožila v podobě ceny pro výherce z tomboly, stejně jako zapůjčení vozu Subaru s plnou nádrží na celý víkend. A každý z účastníků dostal zdarma v premiéře fešné modré tričko KTRC, které se od příště už prodává.

Kilpi Trail Running Cup pokračuje za dva týdny Horským půlmaratonem na Lipně, kde se vybíhá i na Stezku korunami stromů.

FOTOGALERIE  S FOTKAMI ZÁVODNÍKŮ ZDARMA KE STAŽENÍ

Zde najdete fotogalerie s fotkami závodníků od Terezy Maškové

1. Fotogalerie – 4 km

2. Fotogalerie – 8 km, 1. část

3. Fotogalerie – 8 km, 2.  část

4. Fotogalerie – 8 km, 3. část

5. Fotogalerie – 8 km, 4. část

6. Fotogalerie – 8 km, 5. část + vyhlášení

Výsledky

Muži 8 km

1. Radek Hübl

2. Jakub Smetana

3. Jan Havlíček

Ženy 8 km

1. Eva Slavíková

2. Martina Hampejsová

3. Eva Babicová

Muži 4 km

1. Jakub Stádník

2. Bořivoj Čejka

3. František Fišer

Ženy 4 km

1. Patricie Viadel Turja

2. Nikola Samková

3. Pavla Somrová

Celkové výsledky zde

Přidej svou zkušenost nebo doplň informace

Odpovídáte na komentář: