Štafetový závod běžeckých týmů Sněžka-Praha 2016 ovládli „Why not“

Štafetový závod běžeckých týmů Sněžka-Praha 2016 ovládli „Why not“

V poslední červnovou neděli doběhli účastníci druhého ročníku štafetového závodu týmů Sněžka-Praha do cíle na nábřeží Vltavy v pražské Troji. Přes noc, v dešti i za svitu měsíce soutěžili běžci z 27 týmů ve třech kategoriích a postupně se vystřídali na 20 úsecích náročné 197km dlouhé trati.

Na trati ze Sněžky do Prahy padl nový traťový rekord

Běžci z týmu „Why not“ při svém premiérovém startu na závodě Sněžka-Praha úspěšně zdolali společnými sílami tuto týmovou výzvu a vytvořili nový rekord tratě v čase 14 hodin 16 minut!

Unavení ale šťastní, za řevu lvů z blízké ZOO a tleskání diváků, postupně dobíhali členové týmů do Cílové zóny na nábřeží Vltavy, kde měli možnost si po tomto běžeckém dobrodružství konečně oddechnout a nabrat síly před slavnostním vyhlášením výsledků.

Ceny předával olympionik David Svoboda

Ceny nejrychlejším týmům ve třech kategoriích, Ultra se třemi členy, Hardcore s pěti, Normál se sedmi členy a v podkategoriích muži a mix odevzdali společně ředitel  závodu Pavol Čučo a zlatý olympijský vítěz David Svoboda. Tento moderní pětibojař se hodlá účastnit závodu Sněžka-Praha příští rok se svým týmem sportovců a přátel.

Počasí v průběhu závodu běžcům dopřálo dramatické okamžiky

Počasí v průběhu závodu běžcům dopřálo dramatické okamžiky ve formě letních bouří, které se střídali se svitem měsíce. Značená trať, která vedla hlavně po silnicích třetí a čtvrté třídy, místy ale také po nezpevněném povrchu, s převýšením přes tři tisíce metrů poskytla běžcům bezpečný koridor pro tento kolektivní běžecký zážitek. Každý z běžců musel zaběhnout svůj díl úseků a pomoct tak svému týmu překonat celkovou vzdálenost 197 km až do cíle v Praze.

Štafetový běh týmů je možná jediný způsob jak si užít jinak čistě individuální sport jakým běhání je společně s přáteli, nebo zefektivnit vztahy v pracovním týmu. Organizátoři zvou všechny nadšence běhu na příští ročník štafety Sněžka-Praha 2017, který se poběží 24 – 25. 6. 2017. Všechny informace najdete na www.snezka-praha.cz.

Výsledky:

Ultra

1. Tři bEYci pro 25

2. Beerkings

3. NonPlusUltra

Hardcore

1. Fakeer

2. RUN4FUN

3. Cvoci s.r.o.

Normal

1. Why not

2. Run the World

3. SPOLU TO DÁME!

Celkové výsledky zde

Informace o závodu

Přidej svou zkušenost nebo doplň informace

Odpovídáte na komentář: