V centru Prahy prověřilo 46 překážek přes 800 závodníků ARMY RUN. Nejlépe si vedli Jakub Podzimek a Kristýna Hůrková. + FOTKY ÚČASTNÍKŮ KE STAŽENÍ

V centru Prahy prověřilo 46 překážek přes 800 závodníků ARMY RUN. Nejlépe si vedli Jakub Podzimek a Kristýna Hůrková. + FOTKY ÚČASTNÍKŮ KE STAŽENÍ

Hlavní město zažilo svůj první překážkový závod ve vojenském stylu. Během třetího ročníku série ARMY RUN se poprvé běželo i Prahou. Na 10,3 kilometrech bylo připraveno celkem 46 překážek. Závodníci zdolávali například barikádu z policejního auta a těžkooděnců.

Závod splnil co bylo slíbeno

“Závod splnil, co bylo slíbeno, všichni dostali neuvěřitelný záhul a to i přesto, že se běželo de facto v centru Prahy. Vybíhalo se z TJ Spoje Praha až k Žižkovi na Vítkově a zpět. Využili jsme i starý Vítkovský Tunel, kde překážku tvořila barikáda z policejního auta a policejních těžkooděnců,” popsal zakladatel závodu Martin Liška.

Nejrychlejším běžcem se stal Jakub Podzimek, který zvládl středně náročnou trať (označována jako NATO) v čase 1:09:54. Jen o pár minut pomalejší byl Jiří Vacík s časem 1:17:30 a byl tak o čtyři vteřiny rychlejší než třetí Tomáš Vorobok.

Závod je součastí seriálu překážkových závodů ARMY RUN. V Praze se běžel poslední závod tohoto seriálu. Více informací o závodě ARMY RUN PRAHA najdete v termínovce.

Mezi ženami byla nejlepší Kristýna Hůrková (1:38:48), následovaná Petrou Königovou (1:42:03) a Veronikou Vytinovou (1:44:34). V týmech stanuli na prvním místě Predators (1:25:08), na druhém Spartan Gym Devils (1:30:30) a na třetím Extreme team Kolín (1:38:48).

Série ARMY RUN měla letos celkem čtyři závody ve třech úrovních

Překážky byly složeny z fyzických i psychicky náročných úkolů, které prověřily nejen fyzičku a zručnost závodníků, ale také jejich psychickou odolnost. Běžci byli vystavení štěkotu psů, museli jíst červy nebo se brodili bahnem, podlézali ostnatý drát a podobně.

Stejně jako letos, i v příštím roce by se ARMY RUN měl uskutečnit kromě hlavního města mimo jiné ve Vyškově, kde se běží, díky záštitě Ministra obrany, na cvičišti pro vojáky.

Fotogalerie s fotkami účastníků zdarma ke stažení

Zde najdete fotogalerie s fotkami od Václava Vomáčky

1. Fotogalerie – (10:00 – 11:52)

2. Fotogalerie – (11:52 – 13:00)

3. Fotogalerie – (13:00 – 14:18)

4. Fotogalerie – (14:18 – 15:58)

Výsledky

muži

1. Jakub Podzimek

2. Jiří Vacík

3. Tomáš Vorobok

ženy

1. Kristýna Hůrková

2. Petra Kőnigová

3. Veronika Vytinová

týmy

1. Predators

2. Spartan Gym Devils

3. Extreme team Kolín

Celkové výsledky

Přidej svou zkušenost nebo doplň informace

Odpovídáte na komentář: