Běhej lesy Bílá 2017: Na hraničním hřebeni dominovali Rýška s Rambovou + OSOBNÍ ZKUŠENOST BĚŽKYNĚ LINDY BENIAČOVÉ

Běhej lesy Bílá 2017: Na hraničním hřebeni dominovali Rýška s Rambovou + OSOBNÍ ZKUŠENOST BĚŽKYNĚ LINDY BENIAČOVÉ

Že jste doběhli do cíle uprostřed startovního pole? Nevadí. I tak jste se mohli stát vítězi trailového závodu Běhej lesy, který svůj pátý díl odehrál v zimním areálu Bílá v srdci Beskyd. Netradiční intervalový způsob startu s nástupem na lanovku totiž každému počítal čas zvlášť.

Motivovalo mě běžet naplno až do konce

„Byl to pro mě netradiční zážitek, odstartovali jsme v podstatě o několik minut dříve, než se začal měřit čas. Bavilo mě to, dokonce jsem nevěděl, jak na tom jsem,“ přiznal v cíli vítězný Vít Rýška, který 19 kilometrů zvládl v čase 1:19:07. Pozitivně vnímala způsob závodu i nejlepší žena na dlouhé trati Marcela Rambová. „Motivovalo mě běžet naplno až do konce. Člověk nezpomalí, protože se bojí, aby ho to nestálo umístění,“ řekla v cíli spokojená běžkyně s časem 1:30:14 hodiny.

Podívejte se na další fotografie ze závodu…

Kratší trasu ovládli Filip Vabroušek a Lucie Vikartovská

Kratší trasu na 11 kilometrů ovládl mladší z rodu Vabroušků, Filip, mezi ženami Lucie Vikartovská. I na ně čekala na trati celá řada dobrodružných míst, nechyběly trailové úseky, náročné výšlapy ani prudká klesání. Ti, kteří do cíle neměli tak naspěch,  se mohli kochat výhledy z hraničního hřebene, po kterém vedla většina trasy. Na české straně se otevíraly výhledy na Lysou horu a Smrk, na té slovenské další část Beskyd s Malou Fatrou. Navíc panovalo příjemné běžecké počasí, bez deště a kolem 20 stupňů Celsia.

Jedná se o nádherný trailový závod, který se koná v srdci Beskyd. Závod je součástí seriálu Běhej lesy. Více informací o závodě Běhej lesy Bílá najdete v termínovce. Také si můžete přečíst reportáž z loňského ročníku.

Na trať dospělých vyrazilo 1250 běžců

Běhej lesy Bílá, která se konala ve spolupráci s Lesy České republiky, byla vyprodána tři týdny dopředu. Na trať dospělých běhů vyrazilo 1 250 běžců, kratší trasy pro děti zvládlo přes 200 běžců. „To jen dokazuje, že s námi lidé rádi běhají. Máme z toho radost. Je skvělé, že jsme našli způsob, jak naučit lidi s chutí sportovat,“ řekl David Douša z organizačního týmu.

Seriál Běhej lesy v Bílé napsal pátou letošní kapitolu, další dvě má ještě před sebou,a to v sobotu 2. září na trase slavné Jizerské 50, kde si mohou závodníci zaběhnout trasu 12, 23 či dokonce rovnou 50 kilometrů a v sobotu 16. září na Šumavě v Boleticích. „Oba závody budou stát za to, pro účastníky máme řadu překvapení. Stačí sledovat náš web nebo Facebook, registrace stále běží,“ pozval všechny Douša.

OSOBNÍ ZKUŠENOST BĚŽKYNĚ LINDY BENIAČOVÉ

Závodu na 19 km se zúčastnila i běžkyně z běžeckého týmu SvetBehu.cz Linda Beniačová, které se závod velmi líbil a umístila se na nádherném 2. místě. Níže se můžete přečíst její dojmy 🙂

Bežecký pretek Běhej lesy v Bílé ma príjemne prekvapil. 19 km trasa, ktorú som si vybrala bola velmi pestrá a behavá 🙂 Kedže som sa prihlásila na poslednú chvílu, tak som bola zaradená do 2. koridoru na štarte, čo znamenalo štart zo zadných radov. Tým som mala viac času sa pobaviť s priateľmi na lanovke, kde bolo veľmi veselo, pofotiť, rozcvičiť a na vrchole kopca vyštartovať. Vybehnúť medzi poslednými bola aj trochu výhoda, lebo celý závod som niekoho predbiehala a cítila som sa fajn 🙂

Bežalo sa po hrebeni, lesných cestičkách, lúkach, dedinkách, preskakovali sme mláky :-), veľmi hravý terén. Zázemie závodu bolo dobre zorganizované. Od parkovania, rozcvička s Petrem Vabrouškem až po vyhlasenie víťazov. Klobuk dolu organizátorom ako vedeli skĺbiť závod, kde si to užili ako výkonnostní bežci tak aj hobíci. Ak vyzerá takto pretek aj na ostatných zo seriálu Behej lesy, tak buduci rok zvažujem účasť na celej sérii pretekov.

Výsledky

19 km muži

1. Vít Ryška  01:19:06

2. Ondřej Teska  01:19:31

3. Petr Zvěřina  01:19:44

19 km ženy

1. Marcela Rambová  01:30:13

2. Linda Beniačová  01:32:28

3. Barbora Kochová  01:33:34

11 km muži

1. Filip Vabroušek  00:43:17

2. Dan Fiala  00:44:20

3. Lukáš Švestka  00:45:07

11 km ženy

1. Lucie Vikartovská  00:47:03

2. Martina Zvěřinová  00:52:11

3. Markéta Majkusová  00:53:45

Celkové výsledky

Přidej svou zkušenost nebo doplň informace

Odpovídáte na komentář: