RUN TOUR slavil v Praze. Na Ladronce si prvenství zajistili Vít Pavlišta a Ivana Sekyrová

RUN TOUR slavil v Praze. Na Ladronce si prvenství zajistili Vít Pavlišta a Ivana Sekyrová

Pražský závod seriálu RUN TOUR bývá takovým malým Stanley Cupem a vyvrcholením celého běžeckého seriálu v daném roce. Nejinak tomu bylo i letos 6.10. v Praze na Ladronce. Skvělé počasí, výtečná běžecká atmosféra, a nakonec i vynikající výkony!

Vít Pavlišta potvrdil své kvality i v Praze

V Praze se většinou sejde větší množství startujících než v ostatních městech. Nejinak tomu bylo i letos. Téměř 4 tisíce startujících ve všech kategoriích. Úžasné množství, což je možné zatím jen v našem hlavním městě.

Podívejte se na další fotografie k článku…

V závodě na 10 km bylo několik favoritů, ale nade vše poněkud vyčníval Vít Pavlišta. O jeho vítězství nebylo od začátku pochyb. Postupně se svým protivníkům vzdaloval a cílovou pásku protrhl ve vynikajícím čase 30:57 minut a jako jediný se dostal pod hranici 31 minut. Druhé místo patří Peteru Ďurecovi za čas 31:38 minut a o třetí místo svedl nakonec vítězný souboj Jan Volár (32:35) s týmovým kolegou Tomášem Eisnerem ze Salming týmu. V první desítce běžců doběhli i ostatní borci, kteří letos stáli na nejvyšších stupních v dalších městech letošní TOUR.

Oblíbený závod na 5 a 10 km, který se koná v parku Ladronka v Praze. Více informací o RunTour Praha najdete v termínovce.

V ženské kategorii byly k vidění dramatické souboje

V ženském závodě to byl doslova souboj generací. Nestárnoucí Ivana Sekyrová proti mladičké Haně Homolkové. Nakonec se ukázalo, že zkušenosti jsou přece jen mírnou výhodou oproti dravému mládí. Ivana Sekyrová si ve druhé polovině závodu udělala menší náskok, který do cíle udržela a zvítězila v čase 36:52 minut. Hana Homolková zaostala o pár vteřin, i tak čas 37:05 minut je výtečný. Třetí místo si v klidu pohlídala Jana Pekařová (38:36).

Závody na 5 km ozdobil skvělým časem Peter Ďurec

Vítězný čas Petera Ďurece na trati 5 km patří do kategorie úžasných. Celou trať doslova prolétl a v cíli se časomíra zastavila na čase 15:15 minut! Výtečné. Ani druhý v cíli Vojtěch Podjukl se nenechal zahanbit a jeho čas 15:39 minut je neméně skvělý. Vše pak dovršil dalším krásným časem třetí v pořadí Vojtěch Vondra (16:30). Takový závod už RUNTOUR dlouho nezažil. Na druhou stranu to svědčí o vysoké kvalitě jednotlivých závodů, což je více než pozitivní zpráva do budoucna.

Závod žen našel vítězku v Petře Vašinové (17:46 minut). Na tom by nebylo nic divného, až na skutečnost, že Petra stála letos na stupních vítězů ve všech zúčastněných městech, takže palec nahoru! Druhé místo patří další tradiční účastnici Ulrice Schwalbe (18:18) a třetí Zuzaně Rusínové (18:25).

RUN TOUR v Praze opět potvrdil smysl celého seriálu

Jestliže loňský ročník byl shledán jako nejúspěšnější, tak ten letošní všechna očekávání předčil. Pořadatelé odvedli opravdu výtečný kus práce a připravili mnoha běžcům během celého roku skvělé sportovní zážitky. To ostatně potvrdilo i závěrečné slavnostní vyhlášení nejen posledního závodu, ale celé TOUR. Po závěrečném dekorování se všichni zúčastnění rozešli se slibem pořadatelů, že ročník RUN TOUR 2019 bude ještě lepší než ten letošní. Už nyní se těšíme a věříme, že pořadatelé tyto sliby plnit umí.

Výsledky v hlavních kategoriích:

10 km – muži:

1. Vít Pavlišta

2. Peter Ďurec

3. Jan Volár

10 km – ženy:

1. Ivana Sekyrová

2. Hana Homolková

3. Jana Pekařová

5 km – muži:

1. Peter Ďurec

2. Vojtěch Podjukl

3. Vojtěch Vondra

5 km – ženy:

1. Petra Vašinová

2. Ulrike Schwalbe

3. Zuzana Rusínová

Kompletní výsledky najdete zde

Přidej svou zkušenost nebo doplň informace

Odpovídáte na komentář: