RECENZE: Vaude Trail Spacer 8 – šampion mezi lehkými batohy

RECENZE: Vaude Trail Spacer 8 – šampion mezi lehkými batohy

Parametry

Značka Vaude
Celé jméno recenzovaného výrobku Vaude Trail Spacer 8
Typ Batohy/ledvinky
Materiál 1 100% polyamid
Materiál 2 70 D ripstop silikon
Materiál 3 potaženo polyuretanem
Hmotnost 475 g
Údaje výrobce 1 Objem: 8 l
Údaje výrobce 2 Rozměry: 41 × 25 × 17 cm
Údaje výrobce 3 Velikost zad: UNI
Výbava 1 Počet vnějších kapes: 4
Výbava 2 Zádový systém: 3D technologie od Vaude
Výbava 3 Kapsa na hydrovak: ano
Výbava 4 Odnímatelný bederák: ne
Výbava 5 Počet vnitřních kapes: 1
Infocena 3120 Kč
Dodává VAUDE CZ
Více info na www.vaudecz.cz/

Zaujalo mě

  • vysoký komfort nošení
  • mnoho užitečných síťovaných kapes
  • Eco výroba

Shrnutí recenze

Představuji Vám šampióna mezi lehkými batohy, který se může pyšnit zlatou známkou z ISPO 2018. Není to vyloženě speciál na dlouhé běhy. Spíše je to univerzál pro rychlý pohyb v horách a je jedno, jestli poběžíte, půjdete, pojedete na kole či na běžkách.

Hlavní část recenze

Jestli nechcete jít finančně náročnou cestou a mít ve skříni kupu batohů, podívejte se zblízka na tento super batoh. Firma Vaude se pochlapila a potvrdila svou pověst inovativní značky. Je hned několik důvodů, proč si vybrat právě tento batoh.

Popis batohu

Tento batoh se střihem vesty má 8 litrovou hlavní komoru. V ní je poutko na suchý zip pro vak na vodu. Na batohu jsou pak dvě kapsy, do kterých snadno dosáhnete, aniž by jste ho museli sundávat. Na ramenních popruzích je pak několik kapes, které se dají použít pro uložení gelů, tyčinek, smartphonu a nebo dalších flaštiček s vodou. Některé z kapes jsou na zip. Přímo pod paží se nachází poslední kapsičky se zipem. Zde uložený materiál je asi nejhůře dosažitelný „během aktivity“, pokud si nechcete vykloubit ruku. Ideální kapsička je to třeba pro GPS tracker. Postupně se dostáváme k vychytávkám batohu. Jedním z nich je například držák hůlek, který vede diagonálně přes batoh. Není zcela intuitivní, ale po čase si zvyknete a rozhodně je fajn ho na batohu mít. Praktická je také šňůrka na stažení objemu batohu jedním pohybem. Dokonce jde znovu opět pohodlně nastavit.

Co je ale bezesporu největší pecka tohoto batohu, je zádový systém. Už odzvonilo různým výplním zad se složitým odvětráváním. O slovo se přihlásila 3D technologie pletení umělých vláken. Poprvé na světě se pro zadní díl používá inovaivní 3D pletená konstrukce. Systém je pleten z tří přízí s různými zónami tvrdosti. Nový pletací proces umožňuje zcela nový design zadního panelu. Ten díky 3D pletení různých tlakových zón v oblasti zad poskytuje velmi homogenní rozložení tlaku, tudíž nikde netlačí.

Eco

Koukám se na štítky, které jsou připevněny na batohu a jsem rád za to, co vidím. Firma Vaude se zavázala k výrobě z trvale udržitelných zdrojů a tento batoh je toho důkazem. Eco Finish, Green Shape, Fair Wear Foundation and bluesign jsou názvy, které vám jako běžcům nemusí nic říkat, ale ekologické srdce bude jásat. Dokonce ani z nového zádového systému nevzniká při pletení žádný odpad navíc.

Zkušenosti

Batoh se mi z prvu moc nelíbil. Vypadal dost obyčejně. Ale po bližším prozkoumání a otestování mi bylo jasné, proč dostal cenu od ISPO. Batoh jsem si vzal na pár delších výletů i běhů. Vyzkoušel ho na kole a na jednom 100 kilometrovém ultra. Slabinu jsem nenašel. Batoh díky promakanému zádovému systému vždy perfektně seděl a nikdy netlačil ani při větším zatížení. Jen když byl úplně plný, tak těžiště bylo trochu dál od těla a batoh sebou trochu házel. Batoh má sice lepší odvětrávání, ale přesto při rychlém běhu nestačí a vy se potíte, jako u všech batohů. Kdo se nepotí, běží pod svoje možnosti.

Zajímavé vybavení

Napiš, jakou máš zkušenost ty

Odpovídáte na komentář: