Na Ultralabáku dominovali Josef Veber a Anna Straková + FOTKY VŠECH ZÁVODNÍKŮ KE STAŽENÍ ZDARMA

Na Ultralabáku dominovali Josef Veber a Anna Straková + FOTKY VŠECH ZÁVODNÍKŮ KE STAŽENÍ ZDARMA

Běžecký závod po krásách Českosaského Švýcarska, s výběhy na nejvyšší stolovou horu Evropy Sněžník a německou stolovou horu Grosser Zschirnstein. Závod plný krásných výhledů a náročných seběhů. Závod pro náročné – La sportiva Ultralabák.

Labské údolí je bezesporu synonymem pro mekku pískovcového lezení, ale když tento víkend čtyřicet statečných obulo místo lezeček běžecké střevíce, vznikla z toho jedna parádní akce jménem La Sportiva Ultralabák.

V sobotu 5. 9. 2015 přijeli běžci a běhny změřit své síly s místními stolovými horami Sněžník a Grosser Zschirnstein. Jednoznačným tahounem nejen ženského startovního pole byla Anka Straková, skyrunner světového formátu.  Startovalo se ve třech kategoriích: Ultra pro jednotlivce na 52 kmRelay pro dvojice a poslední kategorií byla Dog, kde startovali běžci spolu se svými čtyřnohými parťáky. Už nádherné slunečné ráno v Kempu Děčín napovídalo podařený den, a taky že jo. V 9:00 se odstartovalo ve svižném rytmu punkové skupiny Ska-P a nikdo rozhodně ve svém úsilí nepolevil.  Na trati se o závodníky postaral skvělý Ultralabák team, v čele se zkušenou ultramaratonkyní Jaroslavou Krausovou, která se díky zranění bohužel nemohla závodu zúčastnit.

Absolutním vítězem na trati 52 Km s pozitivním převýšením 1750m byl Josef Veber s časem 4:21h a u dam to byla již zmiňovaná super žena Anka Straková v čase 4:45. V kategorii dog, na trati dlouhé 21,4 km, dominovalo mladé duo Michal Ženíšek s časem 1:42 a Michaela Srchová v čase 1:45.

Tento opravdu vydařený den jsme uzavřeli hudební relaxací v podání našlápnuté kapely Štíhlá Koza. Co dodat víc? Zkrátka, bylo to fakt dobrý a těším se na vás za rok!

autor: Kačka Smíšková

Fotky všech ke stažení zdarma

1. fotogalerie – předstartovní atmosféra a Tyršův most

2. fotogalerie – 10. km – Sněžník

Výsledky:

Muži 52 km

1. Josef Veber

2. Tomáš Kašše

3. Petr Macek

Ženy 52 km

1. Anna Straková

2. Martina Stehlíková

3. Katerina Kovac

Relay 52 km

1. Eliška Šulcová + Michal Čermák

2. Šimon Cipro + Petr Šimonek

3. Martin Volejník + Hana Václavíková

Muži běh se psem 21,4 km

1. Michal Ženíšek

2. Jiří Švancara

3. Jiří Šedivý

Ženy beh se psem 21,4 km

1. Michaela Srchová

2. Kateřina Salačová

3. Martina Hrdličková

Celkové výsledky zde

Přidej svou zkušenost nebo doplň informace

Odpovídáte na komentář: