MARTINA STEHLÍKOVÁ

Rekordy

Maraton 3:38
Půlmaraton 1:42
10 km 40:45
5 km 19:12
MARTINA STEHLÍKOVÁ – KrušnoHolka, co se bláta nebojí

Z lyžařky běžkyní

Martina se narodila v Karlových Varech, kde také získávala první sportovní zkušenosti.           K pohybu ji od malička přirozeně vedli sportovní rodiče. Později na střední škole závodila na běžkách ve Slovanu Karlovy Vary, odkud nastartoval svoji kariéru také Lukáš Bauer.

V současné době žije v Ústí nad Labem a běhá za SOHV Abertamy, a tak i její nejoblíbenější běžeckou lokalitou je Abertamsko.

Na co se Martina v běhu specializuje?

„Les, bláto, a z neznámých důvodů déšť a mlha :-)“

Martina je přesně typ člověka, který si nedělá s ničím těžkou hlavu. Prostě netlačí na pilu a místo stresu před závodem si říká „hlavně se z toho nepo… :-)“

Závody bere s lehkostí a užívá si je. Slovo trénink nemá vůbec ráda, prostě běhá, protože ji to baví a podle nálady přes týden naběhá od 0 do 100 km.

Běh s chutí doplňuje i dalšími sporty. Ráda plave, jezdí na kole, na běžkách a dříve také lezla po skalách.

Čtěte také: Horská výzva zveřejnila termíny. Letos se bude konat i v Beskydech

A jaké jsou její oblíbené závody?

Baroko maraton a půlmaraton, krásnou přírodou a terénem, hezký byl Zermattmarathon, výhledy na Extremberglauf Zugspitz, a všechny „Čendoviny“ v zimním běžeckém poháru stojí za to – je tam dost bláta, aby se člověk vyřádil 🙂 třeba Letskovský a Moldavský půlmaraton měl krásnou trasu na jaře, Ultralabák je vyhlídková jízda po Českosaském Švýcarsku. Horská výzva v Krkonoších s raním východem slunce nad Sněžnými jámami :-)“

Jak doplňuje energii?

Mezi oblíbená jídla před a po závodě patří banány, oříšky a těstovinky. Během závodu si ráda dá vodu, kolu a banány. Doplňky stravy a gely se snaží nepoužívat, protože se po nich necítí dobře. Zcela výjimečně přibalí do batohu Powerbar musli tyčky s karamelem.

V čem ráda běhá?

Ve vybavení má naprosto jasno, co se týče bot, vítězí u ní značka INOV a nejraději běhá v INOV8 od Vágnerky. Pak postačí už jen papírové kapesníčky, hadrová flaštička na pití a  jde se na věc:-)

Osobní rekordy

Maraton: 3:38

Půlmaraton: Asi největší radost mi udělal Baroko půlmaraton předloni, a Krušnohorský lesní plm za 1:47 za 1:42

10 km: 40:45 desítka Přemysla Oráče v Ústí

5 km: 19:12 večerní běh s čelovkou v Ústí

Největší úspěchy

Docela mám radost z Krušnohorské HV, kde jsme se umístili na 65km v první desítce mezi chlapama s časem 7h a 45 min 🙂 a z Ultralabáku, kde jsem měla tu čest být druhá za Aničkou Strakovou

Zajímavé vybavení

Přidej svou zkušenost nebo doplň informace

Odpovídáte na komentář: