Recenze adidas adistar Raven Boost – zvládne i nejdivočejší dobrodružství

Recenze adidas adistar Raven Boost – zvládne i nejdivočejší dobrodružství

Parametry

Značka adidas
Celé jméno recenzovaného výrobku adidas adistar Raven Boost
Pro jaký povrch je bota vhodná Běžný přírodní terén, Náročný přírodní terén, Běh v horách
Pro jaký druh běhu je bota vhodná Rekreační běh, Dlouhé až velmi dlouhé tratě (půlmaratón až ultra)
Hmotnost 337 g g
Šněrování rychloupínací systém
Zpevnění klenby nemá
Sklon pata - špička 10 mm
Podpora nohy pronace
Infocena 3799 Kč
Dodává adidas

Zaujalo mě

  • zajímavý design
  • pohodlnost
  • důraz na životnost

Shrnutí recenze

Hrubý vzorek podrážky nenechá na pochybách, že adidas Raven je určen na drsné traily. Jméno není náhodné, boty jsou černé s ostrými rysy, takže se opravdu podobají páru krkavců. Ovšem nechybí pružná mezipodešev Boost, takže na pohodlí nešetří.

Materiál svršku, použitá membrána, prodyšnost

Pevný a odolný svršek ze syntetických materiálů zaručuje dlouhou životnost. Svršek špičky je z prodyšné síťované tkaniny a navazuje na její vyztužení. Vyztužená je také pata, oproti střední části, která je spíše měkká.

Hrubý vzorek podrážkyHrubý vzorek podrážky

Kapsička v jazyku určená pro zbývající tkaničku je prostornáKapsička v jazyku určená pro zbývající tkaničku je prostorná

Kolem špičky je gumá obsázka, která chrání prstyKolem špičky je gumá obsázka, která chrání prsty

Prohlédněte si další fotografie k článku…

Odpružení boty, použité materiály v podešvi apod.

Přední část je naopak trochu tvrdší, pro jistější kontakt s terénem. Mezipodešev je tvořena materiálem EVA v přední části a materiálem Boost v zadní části, ten je tvořený energetickými kapslemi, které fungují tak, že se při došlapu stlačí a při odrazu vrátí stlačenou energii. Adiwear podešev zaručuje maximální životnost.

Podrážka, přilnavost, chování na mokrém povrchu apod.

Na první pohled zaujme hrubý vzorek podrážky Continetal, který zaručuje stabilitu na většině možných povrchů, zároveň však svými rozestupy eliminuje zachytávání kamínků, větviček a bahna. Výšku podrážky udává výrobce 35 /25 mm, bota má tedy celkem velký drop 10 mm.

Velmi dobře drží i v mokrém prostředíVelmi dobře drží i v mokrém prostředí

Osobní zkušenost

Bota působí temným dojmem díky své tmavě modré barvě s plasticky zvýrazněnými pruhy po stranách. Barevně vystupují jen oranžová očka šněrovacího systému a bílá pěna odpružení Boost. Podrážka je protažená přes špičku boty a chrání tak prsty před ukopnutím. Svrchní část je tvořena prodyšnou síťovinou. Boty mají trochu masivnější jazyk s rychloupínacím systémem šněrování, který se schová do malé kapsičky v jeho horní části. Jazyk je tvořen částí svršku až do poloviny jeho délky zespodu i ze stran, tím je zaručena jeho vysoká stabilita. Podrážky neobsahují žádný torzní zpevňující systém. Boty jsou určené do terénu, ale díky odpružení nebudete moc trpět ani na asfaltové silnici. Zvýšený jazýček na zadní straně boty poskytuje ochranu achilovce. Boty jsou opatřeny na první pohled nenápadnými reflexními pruhy na jazycích. Bota je celkem nízká a překvapivě pohodlná.

Další informace

Logo adidas

Firma adidas patří mezi přední světové výrobce sportovního vybavení. Jejich sortiment běžeckých bot se zaměřuje na závodní i rekreační běh na silnici, v terénu a další. V roce 2013 adidas představil revoluční technologii boost™ poskytující nejvyšší energetickou návratnost pohybu v historii.

Zajímavé vybavení

Napiš, jakou máš zkušenost ty

Odpovídáte na komentář: