Recenze adidas adizero Boston boost – uvolněná energie

Recenze adidas adizero Boston boost – uvolněná energie

Parametry

Značka adidas
Celé jméno recenzovaného výrobku adidas adizero Boston boost
Pro jaký povrch je bota vhodná Silnice, Dráha
Pro jaký druh běhu je bota vhodná Tempový trénink, Závod, Spíše kratší tratě (do 10 km), Dlouhé až velmi dlouhé tratě (půlmaratón až ultra)
Hmotnost 262 g (US 11) g
Šněrování klasické (8 řad)
Zpevnění klenby ano
Sklon pata - špička 10 mm
Podpora nohy pronace
Infocena 3499 Kč
Dodává adidas

Zaujalo mě

  • dynamika odrazu
  • lehkost
  • pohodlnost

Shrnutí recenze

Pátá generace boty pojmenované po městě s nejdelší maratonskou tradicí ve spojení se značkou adidas dává tušit, že se jedná o promyšlenou botu na dlouhé asfaltové tratě. Dokonce jde část výtěžku z prodeje na fond Boston run for One. Za příplatek si můžete na botu nechat natisknout svůj vlastní text.

Materiál svršku, použitá membrána, prodyšnost

Svršek boty je vyroben z prodyšné síťoviny v přední části prošité ještě jednou jemnější. Střední část je je pouze meshová, vyztužená pevnějšími pruhy, které tvoří logo adidas. Pata je v celé ploše vyztužená, špička je zpevněná jen semišem, v předu ji kryje vytažená část podrážky. Po obvodu kotníku je pohodlné vyměkčení. O perfektní zpevnění nohy se postarají ploché tkaničky nahuštěné do 8 řad dírek. Jazyk je upevněn pouze ve svojí spodní části a zamezení jeho pohybu je zajištěno očkem uprostřed.

adidas Boston detail torzní systémadidas Boston detail torzní systém

adidas Boston detail pataadidas Boston detail pata

adidas Boston detail špičkaadidas Boston detail špička

Prohlédněte si další fotografie k článku…

Odpružení boty, použité materiály v podešvi apod.

Pátá generace nově využívá materiál Boost v mezipodevši, ten je tvořený energetickými kapslemi, které fungují tak, že se při došlapu stlačí a při odrazu vrátí stlačenou energii. Výrobce garantuje výbornou pružnost a výdrž i při extrémních teplotách. Vyjímatelné vložky jsou z EVA pěny.

Podrážka, přilnavost, chování na mokrém povrchu apod.

Podrážka pochází z dílny celosvětově známé značky Continental a zaručuje vysokou odolnost i přes její nepříliš velkou tloušťku. Tuhost podešví zajišťuje Torsion System, který dovoluje velmi snadný ohyb špičky, ale zbytek boty udržuje na ohyb i krut stabilní.

Dynamika odrazu

Lehkost a dynamika boty vás příjemně naladí a namotivuje k závodění. Po obutí těchto bot vždycky cítím jakoby se ve mně uvolnila skrytá energie a mám pocit, že běhám krásně a rychle 🙂

Osobní zkušenost

Bostonka má jednoduchý, přesto zajímavý design, oranžová síťovinová špička přechází do černé zpevněné paty. Ve špičce je trochu užší, což ne každému může vyhovovat. Jak již název napovídá, bota je navržena pro maratonské běžce, k jejich co největšímu komfortu a pro maximální výkon. Bota je velice lehká a skvěle prodyšná, což je na silniční běh ideální kombinace, navíc se technologie Boost postará o skvělé odpružení a vrátí vloženou energii. Použité materiály (Boost a Continental) se postarají o dlouhou životnost.

V této botě ale pochopitelně nemusíte běhat jen maratony. Perfektně si ji užijete kdykoliv potřebujete běžet svižně anebo kdykoliv chcete mít pocit, že vám to běhá samo. Na silnici, v parku i na hladčích lesních cestách.

I přestože je tato bota lehká a hodně závodní, je pohodlná a dostatečně měkká.

Další informace

Logo adidasFirma adidas patří mezi přední světové výrobce sportovního vybavení. Jejich sortiment běžeckých bot se zaměřuje na závodní i rekreační běh na silnici, v terénu a další. V roce 2013 adidas představil revoluční technologii boost™ poskytující nejvyšší energetickou návratnost pohybu v historii.

Zajímavé vybavení

Napiš, jakou máš zkušenost ty

Odpovídáte na komentář: