Reebok ZPump Fusion 2.5 – pohodlná bota pro vaše relaxační výběhy

Reebok ZPump Fusion 2.5 – pohodlná bota pro vaše relaxační výběhy

Parametry

Značka Reebok
Celé jméno recenzovaného výrobku Reebok ZPump Fusion 2.5
Pro jaký povrch je bota vhodná Silnice, Běžný přírodní terén
Pro jaký druh běhu je bota vhodná Rekreační běh, Spíše kratší tratě (do 10 km)
Hmotnost 254 g (pro velikost 40 EUR) g
Šněrování klasické, ploché tkaničky
Podpora nohy pronace
Vyrobeno v jaké zemi China
Infocena 3.199 Kč
Více info na www.reebok.com

Zaujalo mě

  • pumpička na zpevnění nohy v botě
  • absence jazyka
  • pěkný neotřelý design
  • prodyšný svršek

Shrnutí recenze

Přijít s něčím skutečně novým do světa běžecké obuvi je opravdové umění. Ovšem bota s vlastní pumpičkou a se super moderním designem zaujme na první pohled. Jak je na tom bota s funkčností a jaké dojmy přineslo její testování, si můžete přečíst v následující recenzi.

Materiál svršku, použitá membrána, prodyšnost

Bota ZPump Fusion 2.5 je opravdu velmi pohodlná, což je hlavním znakem pro celé její provedení. Ne jinak je tomu u svršku boty, který je syntetický a 100% bezešvý. Síťovaný svršek překrývá otvory oválného tvaru, které zajišťují maximální prodyšnost boty.

ZPump Fusion 2.5 boty jsou s pumpičkouZPump Fusion 2.5 boty jsou s pumpičkou

podrážka je spíše tužšípodrážka je spíše tužší

svršek je syntetický a 100% bezešvýsvršek je syntetický a 100% bezešvý

Prohlédněte si další fotografie k článku…

Odpružení boty, použité materiály v podešvi apod.

Výraznější odpružení od boty neočekávejte, 5 až 10 km zvládnete bez problémů, ale při delších vzdálenostech je znát tvrdší dopad. Pěna v mezipodešvi je nasycena vzduchem a celkově je podrážka spíše silnější (pod patou 3 cm), ale měkký došlap jsem nezaznamenala.

Podrážka, přilnavost, chování na mokrém povrchu apod.

Dle výrobce je v nejdůležitějších částech podrážky odolná pryž, která zajistí co nejlepší trakci a trvanlivost. V reálu to vypadá tak, že podrážka je tvořena čtvercovými výstupky a opravdu se tváří, že by mohla něco vydržet. Právě modře zabarvené výstupky, mají zajišťovat lepší kontakt a přilnavost k povrchu. Boty jsem testovala na všech typech povrchu a největší problém jsem zaznamenala na mokré trávě, kde jsem přímo uklouzla. Do vlhkého počasí tedy boty nedoporučuji, ale tam ani nejsou určeny.

ZPump Fusion 2.5 jsou širší a pohodlnéZPump Fusion 2.5 jsou širší a pohodlné

Osobní zkušenost

Při prvním nazutí bot mi noha v botě připadala volná, jelikož boty jsou vlastně klasické nazouváky, tvořící jeden kompaktní celek. Tkaničky, které jsou k botě přichyceny pomocí 8 tenkých oček, které na botě nemají smysl, protože botu pomocí nich utáhnete opravdu jen minimálně. Absence klasického, tkaničkového utažení je však nahrazena právě výše zmíněnou pumpičkou, jenž je umístěna na vnější straně kotníku, a která zajistí vytvoření vzduchového polštáře kolem paty a nártu. Pumpovat musíte poměrně výrazně (alespoň 20x zmáčknout) až opravdu nastane kýžený efekt – noha je zpevněna a usazena do pohodlné vzduchové podušky. Po vyběhnutí jsem ještě měla dojem lehké nestability, ale po pár kilometrech jsem opravdu ocenila jejich pohodlnost. Boty díky absenci jazyka nikde netlačí ani neškrtí. Nohy mi při běhu vždy trošku otečou a klasické boty mě trochu mačkají, ale teď jsem měla pocit, že běžím v měkkých bačkorách:-) Pokud boty přefouknete nebo vám nohy hodně otečou, můžete je velmi snadno upustit pomocí ventilku.

Boty jsem mimo jiné otestovala na svém oblíbeném, 18km dlouhém okruhu, který obnáší všechny druhy povrchu. Na skalách jsem zaznamenala nestabilitu a na mokré trávě uklouzla, ale ostatní terén boty bez problému zvládly. Ideálně bych si je vzala na měkkou pěšinu, ale ta není vždy po ruce. Jinak se perfektně hodí na asfalt.

Boty mají pěkný a moderní design, nejsou to úplně klasické běžecké boty, a tak se dají využít i na běžné nošení nebo fitness aktivity. Velmi snadno se nazouvají.

Vytkla bych jen zbytečně dlouhé tkaničky, které na botě nemají žádnou funkci a vlastně jen překážejí.

Pokud máte rádi moderní výstřelky, pěkný neotřelý design a hledáte boty na dny, kdy si chcete hlavně odpočinout a dát také nohám volnější režim, je pro vás Reebok ZPump Fusion 2.5 ideální volba. Rovněž botu ocení hobíci, kteří si běhají jen tak pro radost a doporučila bych je i pro indoorové aktivity.

Zajímavé vybavení

Napiš, jakou máš zkušenost ty

Odpovídáte na komentář: