RECENZE: Salomon Sense Ride – běžecké boty, s kterými to bude jízda!

RECENZE: Salomon Sense Ride – běžecké boty, s kterými to bude jízda!

Parametry

Značka Salomon
Celé jméno recenzovaného výrobku Salomon Sense Ride
Pro jaký povrch je bota vhodná Silnice, Běžný přírodní terén
Pro jaký druh běhu je bota vhodná Rekreační běh, Vytrvalostní trénink, Závod, Dlouhé až velmi dlouhé tratě (půlmaratón až ultra)
Hmotnost (6 UK) 230 g g
Šněrování Quicklace
Sklon pata - špička 8 mm
Podpora nohy neutrální
Infocena 3490 Kč
Dodává AMER Sports
Více info na www.salomon.cz

Zaujalo mě

  • Univerzálnost
  • Prodyšnost
  • Kvalita za dobrou cenu

Shrnutí recenze

Letošní novinka Salomon Sense Ride se nám dostala k recenzi a s radostí jsme ji vzali. Tato bota se totiž tváří velmi univerzálně a vhodně pro mix povrchů. Jak si obstála v testu?

Materiál svršku, použitá membrána, prodyšnost

Síťovina s nenápadnými švy, typické šněrování Salomon Qiucklace s kapsičkou na konec tkaničky a známý Endofit, tzv. vnitřní bota, která drží vaši nohu na správném místě, to vše je již známé z ostatních modelů Salomon. Ve svršku tedy nic převratného. Vložka Ortholite vytváří komfort pro vaši nohu.

Síťovina je stejná jako u jiných modelů – je prodyšná a zároveň dost pevná na to, aby ochránila a držela nohu v komfortu. Není ale nepropustná, takže voda se do boty dostane, nicméně stejně tak i rychle ven. Bota navíc po promočení velmi rychle schne. Pokud navíc zvolíte i funkční ponožku, udržíte nohu v příjemném prostředí.

Technologie Vibe absorbuje otřesyTechnologie Vibe absorbuje otřesy

Technologie Premium Wet Traction ContragripTechnologie Premium Wet Traction Contragrip

Salomon Sense Ride opět mají systém šněrování QuicklaceSalomon Sense Ride opět mají systém šněrování Quicklace

Prohlédněte si další fotografie k článku…

Odpružení boty, použité materiály v podešvi apod.

Mezipodešev je z komprimovaného materiálu EVA s měkčími částmi (Opal) podél celé délky boty, která zabraňuje vibracím.

Podrážka, přilnavost, chování na mokrém povrchu apod.

V botě je využittý tzv. Premium Wet Traction Contagrip – jednoduchá a kvalitní podrážka pro téměř každý povrch. Bota je poměrně stabilní také na mokrém povrchu a hodí se i na rychlejší tempové tréninky, nikoliv však na asflat či jiný umělý povrch. Problém by mohl nastat také v hlubším podkladu (bahno, sníh), kde je již zapotřebí větších (vyšších gripů)

Podrážka skvěle drží na různých druzích povrchuPodrážka skvěle drží na různých druzích povrchu

Osobní zkušenost

S botami Salomon mám vždy prvních cca 20 – 40 km tzv. proces zžívání, kdy si noha i bota vzájemně zvykají a především bota se přizpůsobuje. Jakmile ale boty „zaběhnu“, stávají se mou nejčastější volbou z botníku.

Běhám nejraději v terénu v tréninku obvykle do vzdálenosti půlmaratonu. Sense Pro byl jednou z mých nejoblíbenějších modelů a Sense Ride ho hravě nahradí. V českých lesích a horách se člověk asfaltu či jiným umělým povrchům úplně nevyhne, a tak je potřeba s tím počítat. Na tuhle „českou kombinaci“ asfaltu, štěrku a přírodních cest je bota Salomon Sense Ride, zdá se, takřka ideální.

Bota se stejně tak hodí pro běžce, kteří běhají ve městě – převážně v parcích, kde občas narazíte na trailovou cestičku. Bota disponuje tlumením, které ale nijak nenarušuje potřebný cit pro běh v terénu.

Salomon Sense Ride je v podstatě vylepšený model Salomon Sense Pro 2. Pokud jste si tedy tento oblíbili, pak se Sense Ride budete určitě také spokojeni. Sense Ride využívá podobných technologií jako pokročilejší modely S-LAB, jenže na každodenní běhání za mnohem přijatelnější cenu.

Zajímavé vybavení

Napiš, jakou máš zkušenost ty

Odpovídáte na komentář: