RECENZE: Columbia Montrail Variant X.S.R.

RECENZE: Columbia Montrail Variant X.S.R.

Parametry

Značka Columbia
Celé jméno recenzovaného výrobku Columbia Montrail Variant X.S.R.
Pro jaký povrch je bota vhodná Silnice
Pro jaký druh běhu je bota vhodná Rekreační běh, Vytrvalostní trénink, Dlouhé až velmi dlouhé tratě (půlmaratón až ultra)
Hmotnost 310 g ve vel. EUR 39,5 g
Šněrování klasické
Sklon pata - špička 8mm (23 mm/15 mm)
Podpora nohy pronace
Infocena 4399 Kč

Zaujalo mě

  • Pohodlné tlumení
  • Protiskluzová podrážka
  • Prodyšnost svršku

Shrnutí recenze

Představuji běžecké boty od americké značky Columbia Montrail. Je vhodná jak pro začátečníky tak pokročilé běžce. Boty lze využít jak na silnici tak v lehkém terénu jako jsou lesní, polní a šotolinové cesty.

Materiál svršku, použitá membrána, prodyšnost

Boty mají bezešvý a zároveň prodyšný svršek, který zajišťuje podpůrnou ochranu a vylepšenou patní část.

Odpružení boty, použité materiály v podešvi apod.

Tlumící pěna Fluid Foam vám dodá potřebnou jistotu a stabilitu, kterou oceníte při dlouhých výběžcích. Nová technologie Pearl Foam zajistí velkou návratnost energie. Columbia Montrail Variant X.S.R. je měkká, komfortní a flexibilní bota. Vysoce odolná a oděruvzdorná pryžová podešev.

Podrážka, přilnavost, chování na mokrém povrchu apod.

Podrážka boty je protiskluzová a pogumovaná, aby držela za deště i v prudkých zatáčkách jak na silnici, tak v lehkém terénu.

RECENZE: Columbia Montrail Variant X.S.R.

RECENZE: Columbia Montrail Variant X.S.R.

RECENZE: Columbia Montrail Variant X.S.R.

Prohlédněte si i další fotografie k článku…

Osobní zkušenost

Pod značkou Columbia si spousta z vás představuje boty a oblečení na turistiku. Opak je však pravdou, a proto se Columbia spojila právě se značkou Montrail a vznikla tak nová běžecká značka, která byla známá zejména v zahraniční. Od minulého roku se začala objevovat více i u nás.

Léto a prázdniny jsou ideálním testovacím obdobím. Na začátek musím říct, že boty Columbia Montrail Variant X.S.R. mne na první pohled nezaujaly. Přišlo mi, že budou moc tlumené a těžkopádné. Realita však byla úplně jiná. A já jsem byla s touto botou nadmíru spokojená. Mohu ji doporučit jak začátečníkům, tak pokročilým běžcům. Boty lze využít jak na silnici,  tak v lehkém terénu jako jsou lesní, polní a šotolinové cesty.

RECENZE: Columbia Montrail Variant X.S.R.

Má osobní zkušenost s touto botou:

Před tím, než jsem otěhotněla, jsem se věnovala dlouhým horským běhům. Teď po porodu bych se opět chtěla pomalu vrátit k běhu. Zatím pouze ke kratším závodům a převážně na silnici. Ve Variant X.S.R. jsem naběhala něco kolem 300 km. Běhám hodně s kočárkem takže ocením stabilní, pevnou a dobře tlumenou botu, což právě Columbia Montrail Variant X.S.R. je. Když mám hlídání, běhám dlouhé běhy v terénu, kde se tato bota přizpůsobí vaší noze a terénu, ve kterém zrovna jste. Na silnici tlumí dobře nárazy. Je to tréninková bota vhodná na dlouhé běhy.

Zaujala mě pohodlnost a příjemné tlumení. Na tréninkovou botu má nízkou váhu. V této barevné variantě ji ocení běžkyně, které jsou náročné na vzhled bot. Využijí ji i začínající běžci a ti, co se po delší době opět k běhu vracejí. Díky vyššímu tlumení lze předcházet zraněním.

Testování probíhalo převážně na různých místech v Beskydech a Jeseníkách. Jeden z prvních dlouhých výběhu byl pro mne právě v těchto botách. Byl to výběh s kočárkem na Dlouhé Stráně. Trasa je dlouhá 12,5 km/převýšení 850 m. Po celou dobu jsem běžela s kočárkem do kopce, což je velice náročné. Jen pro představu, kočárek váží okolo 15 kg. Je zde kladen velký tlak na přední část nohy. Nejvíce zabrat dostávají prsty a nárt. V botách Columbia Montrail Variant X.S.R. jsem necítila žádný tlak a běželo se mi lehce jako v papučích. To, co jsme si vyběhli, jsme museli seběhnout. Dlouhých 12,5 km dolů po asfaltu to teprve chodidla dostávají zabrat. Tlumení bot je komfortní a ideálně složené, takže ani ve vyšší rychlosti nejsou cítit žádné nárazy. Po tomto 25 km běhu jsem dostala chuť konečně závodit na dlouhých distancích. Zkuste je taky a už je nevyzujete.

Zajímavé vybavení

Napiš, jakou máš zkušenost ty

Odpovídáte na komentář: