Oblečení pro běžecké zimomily – set bundy a kalhot Klimatex Cross Country

Oblečení pro běžecké zimomily – set bundy a kalhot Klimatex Cross Country

Parametry

Značka Klimatex
Celé jméno recenzovaného výrobku Klimatex Cross Country komplet bunda + kalhoty
Typ sportu běh
Typ oblečení mikina
O jakou vrstvu se jedná třetí (svrchní)
Do jakého ročního období se hodí podzimní
Barevné varianty kalhoty černá, bunda fialková a blue paris
Dostupné velikosti S - XXL
Infocena 1190 Kč Kč
Dodává Klimatex
Více info na www.klimatex.cz/

Zaujalo mě

  • Prodyšnost materiálu
  • Odvod potu i za vlhkého podzimního počasí
  • Stylové reflexní prvky, které na sebe v kompletu navazují

Shrnutí recenze

Otestovali jsme podzimní běžecký komplet od firmy Klimatex. Kolekce Cross Country osloví každého nadšeného trailového běžce, který rád běhá za každého počasí.

Hlavní část recenze

Příjemná bunda na běhání do nižších teplot

Běžecká bunda Cross Country Judit je určena na běh a je zcela ideální na podzim a na přechodné období podzim / zima. Její výhoda spočívá především v tom, že bunda nemá membránu, takže je velmi dobře prodyšná a odvádí pot, což je při běhu velkou výhodou. Bundě nechybí reflexní prvky, které jsou důležité při běhání za tmy a také otvor na palec, díky kterému si budete moct při chladnějším počasí schovat větší část dlaně do lemu.

 

Praktická vnitřní kapsa na zipPraktická vnitřní kapsa na zip

Kapsy mají kolem reflexní pruh, na konci rukávů je otvor pro palecKapsy mají kolem reflexní pruh, na konci rukávů je otvor pro palec

Cross country je ieální komplet do podzimního počasíCross country je ieální komplet do podzimního počasí

 

Bunda je ušita ze dvou rozdílných materiálů. Tkaná partie na předním díle a na rukávech je odolná proti profouknutí a DWR úprava brání proti vlhkosti. V zadní části je bunda z pružné pleteniny, která velmi dobře a rychle odvádí vlhkost při pocení. Současně je to i teplejší hřejivá část. Celkově bundička velmi dobře padne a je příjemná i na normální nošení.

Bunda má 3 zipové kapsy. Jedna z nich je náprsní uvnitř bundy. Dvě jsou pak vně s reflexním lemováním. Kolem zipu se také táhne reflexní lem. Zip je podložen légou, která zabrání zejména škrábání u krku.

Bunda je vhodná na běhání při nižších teplotách buď jako poslední vrstva nebo mezivrstva. Prodyšnost a zároveň tepelná vrstva vás ochrání i při teplotách kolem 0 stupňů Celsia.

Zboží je dostupné také v pánské verzi.

Doporučená cena 1190 Kč

 

Běžecké kalhoty využijete jak při běhu, tak při regeneraci

 

Běžecké kalhoty Cross Country YTA Běžecké kalhoty Cross Country YTA

 

Kalhoty Cross Country YTA jsou pro běžce běhajících za různých podmínek. Komplexně vypadají kalhoty velmi odolně a to potvrzují i při vyzkoušení v terénu. Přední část kalhot je z odolného materiálu proti větru a až ke kolenům je podšita tkaným materiálem, který vaše stehna udrží v teple i při nízkých teplotách. Od kolene dolu je už jen materiál odolný proti profouknutí (stejný jako u bundy v přední části). Zadní část kalhot je naopak z pružného materiálu, díky čemuž se budete v kalhotech cítit pohodlně. Jedná se o silnější a teplejší tkaný materiál, který udrží vaše hlavní běžecké svaly a klouby v komfortu. Současně tento materiál i velmi dobře odvádí pot, takže nebude docházet k přehřátí. Kalhoty mají na kolenou volný otvor, který by měl pomáhat odvětrávání a flexibilitě při pohybu.

 

Reflexní prvky na lýtkáchReflexní prvky na lýtkách

Lem je prošitý zevnitř gumou proti přetáčení a vyhrnováná nohavicLem je prošitý zevnitř gumou proti přetáčení a vyhrnováná nohavic

Reflexně lemovaný zipReflexně lemovaný zip

 

Na vnějších stranách mají kalhoty od kotníků asi 20 cm dlouhý zip s eflexními prvky. Z vnitřní strany lemu nohavic je všitá guma, která zabraňuje vyhrnování či přetáčení nohavic při pohybu. Lem je ale poměrně dost široký, takže na mé noze guma nepřiléhala na tělo, ale byla volně.

Dvě kapsy na zip uschovají potřebné nezbytnosti při běhu jako klíče či malé občerstvení. V pase jsou kalhoty na gumu doplněnou o tkanici na stažení. Zejména při běhání v zimě oceníte reflexní prvky, které se nacházejí na přední straně kalhot v podobě loga, dále jako lem kolem zipů u vnějšího kotníku a na zadní části lýtka.

Kalhoty jsou vhodné na běhání při chladném podzimním počasí. Případně jako relaxační kalhoty po výkonu. Jsou dostupné také v pánské variantě.

Doporučená cena 979 Kč

Celkově je tento běžecký set velmi praktický, nepůsobí úborovým dojmem a je ideální pro běhání v podmínkách od 10 do 0 stupňů Celsia. Za chladnějších podmínek je možné zejména horní vrstvu využít jako mezivrstvu při běžeckém vrstvení.

Další informace

 

Logo Klimatex

Česká firma Klimatex je přední výrobce funkčního sportovního oblečení a obuvi s téměř 40 let dlouhou tradicí.

Zajímavé vybavení

Napiš, jakou máš zkušenost ty

Odpovídáte na komentář: