RECENZE: Trika SENSOR z materiálu COOLMAX FRESH oceníte zejména v letním období

RECENZE: Trika SENSOR z materiálu COOLMAX FRESH oceníte zejména v letním období

Parametry

Značka Sensor
Celé jméno recenzovaného výrobku SENSOR trika z materiálu COOLMAX FRESH
Typ sportu běh
Typ oblečení triko
Pohlaví dámské
O jakou vrstvu se jedná třetí (svrchní)
Do jakého ročního období se hodí letní
Barevné varianty Sensor PT Coolmax Fresh: červená, černá, zelená; Sensor Coolmax Fresh (pánské): černá, modrá, červená, zelená; Sensor Coolmax Fresh (dámské): navíc lilla
Dostupné velikosti S-XXL (pánské), S-XL (dámské)
Dodává Sensor
Více info na www.sensor.cz

Zaujalo mě

  • příjemný materiál
  • elasticita
  • ochrana proti zápachu
  • anatomický střih
  • rychleschnoucí materiál

Shrnutí recenze

Nové modely triček Coolmax Fresh ocení všichni ti, kdo hledají vhodné triko na běhání v období hodně teplých dnů. Materiál, nejenže je velmi příjemný na tělo, ale navíc vám zvýrazní vaši sportovní postavu.

Hlavní část recenze

Infocena:
Sensor PT Coolmax Fresh 645 Kč
Sensor Coolmax Fresh 595 Kč


 

Sensor Coolmax Fresh dámský model

Jedná se o dámský model trika Sensor Coolmax Fresh, které se svým anatomickým střihem velmi dobře přizpůsobí proporcím těla a díky tomu je jeho nošení při běhu velmi příjemné a zároveň vhodné pro různé typy sportovců, kteří se rádi pochlubí svým vypracovaným tělem. Osobně jsem měla k testování tričko základní varianty v barvě lilla, ale k dispozici jsou i další barevné varianty. Triko má ploché švy ve stejné barvě a je obohaceno o decentní logo značky Sensor na pravém rukávu. Díky materiálu Coolmax Fresh, z kterého je triko vyrobeno, je vhodné do velmi teplého počasí, protože výborně odvádí pot. Také je obohaceno o ionty stříbra ve vlákně, které zabraňují růstu bakterií a tím minimalizují pachové vjemy při i po výkonu. Dalším pozitivem je rychlé schnutí. Triko se navíc vyznačuje snadnou údržbou.


Ionty stříbra v materiálu obou modelů zabraňují nepříjemným pachůmIonty stříbra v materiálu obou modelů zabraňují nepříjemným pachům

Triko Sensor Coolmax Fresh je vhodné na různé aktivity od běhu po cyklistikuTriko Sensor Coolmax Fresh je vhodné na různé aktivity od běhu po cyklistiku

Detail decentního loga na rukávu modelu Sensor Coolmax FreshDetail decentního loga na rukávu modelu Sensor Coolmax Fresh

 

Prohlédněte si další fotografie k článku…


Tričko jsem testovala při běhu a ocenila jsem, že je na těle velmi příjemné, a to nejen díky měkkému a na dotek hebkému materiálu, ale také díky plochým švům, takže nikde netlačí ani nešimrá. Další pozitivní skutečnosti je, že rychle odvádí pot, eliminuje pach a po výkonu rychle schne. Tímto jsem si ověřila, že je opravdu vhodné do teplého počasí jako první a poslední vrstva, ale samozřejmě lze použít i pod další vrstvu oblečení.

Sensor Coolmax Fresh pánský model

Na testování jsem měl k dispozici základní variantu klasického střihu v zelené barvě. K dispozici je i v modré, červené a černé barvě. Velikosti jsou v klasické škále od S do XXL. Střih je přiléhavý a lehce prodloužený, stejně jako většina prádla spodní vrstvy. Ploché švy jsou šedé barvy, proto i design evokuje funkční prádlo. Tričko má jen drobné šedivé logo Sensor vlevo nahoře, na spodním okraji je však výraznější cedulka s logem Coolmax. Materiál je lehký, hladký a na omak příjemný. Výrobce triko doporučuje do teplého počasí a pro halové sporty. Materiál rovněž poskytuje ochranu před UV zářením.

Triko je příjemné na nošení a má chladivý efekt, proto souhlasím s výrobcem, že se hodí do teplejšího počasí a do tělocvičny. Triko jsem testoval především při běhu, kdy jsem naplno ocenil jeho funkční vlastnosti, především jeho schopnost likvidovat bakterie. Tato funkce mě zajímala nejvíce, proto jsem triko vždy podrobil pachové zkoušce – po běhu, po treku, po uschnutí a po pár dnech. Musím potvrdit, že je opravdu znát oproti klasickému coolmax materiálu, že triko eliminuje nepříjemný zápach, to však nestačilo, aby mi ho žena po každém běhu nehodila do pračky.

Coolmax Fresh ocení každý sportovec pro svoji funkčnost a chladivý efekt. Tričko je přiléhavé, takže nehrozí ztráta cenných desetinek sekund odporem vzduchu. Na treky, kde nebývá tolik příležitostí k praní, se hodí obzvlášť. Lze využít, jako první vrstvu, tak i jako svrchní tričko. Ohledně funkčnosti mě triko nezklamalo, je pohodlné, nebrání pohybu a dobře odvádí pot od těla. Série Fresh nabízí mnoho barevných variant a několik střihů. Potěší, že je vyrobené v České republice.

Sensor PT Coolmax Fresh pro ty, co mají rádi volnější střih

Nespornou výhodou tohoto modelu je jeho dobrá tvarová stálost a elasticita. Materiál trika je například obohacen o ionty stříbra, které rozkládají buněčnou stěnu, což má za následek maximální zamezení zápachu. Takže tuto vlastnost oceníte zvláště v období horkých dnů, kdy se vydáte sportovat.

 

Model Sensor PT Coolmax Fresh GPS má volnější střihModel Sensor PT Coolmax Fresh má volnější střih

 

Při samotném běhu také výborně odvádí pot, což je způsobeno materiálem Coolmax Fresh. Díky tomu má triko i dobré termoregulační vlastnosti. Předností tohoto modelu trika je jeho civilnější volnější střih, a proto ho lze použít mimo běh také na jiné sportovní aktivity, ale i na běžné nošení.

Určitě bych tohle triko doporučil všem, kteří mají zvýšené nároky na vlastnosti v letním období, kdy teplota dosahuje i tropických hodnot a vy se potřebujete cítit při běhu uvolněně a hlavně pohodlně. Všechny tyto vaše požadavky triko Sensor PT Coolmax Fresh splňuje.

Triko Sensor PT Coolmax Fresh je k dostání z různými potisky. Jeden z nich můžete vidět na obrázku, další můžete vidět zde.


Testeři (sestupně):

Katka Hubková – redaktorka SvetBehu.cz
Karel Královec – tester SvetBehu.cz
Jiří Mašek – maratonec a tester pro SvetBehu.cz

Zajímavé vybavení

Napiš, jakou máš zkušenost ty

Odpovídáte na komentář: